måndag 3 oktober 2011

Kistamässan - byten

På de större mässorna brukar vi passa på och byta saker som vi har köpt till varann. Man har skickat en lista över saker man letar efter, och några av sakerna brukar någon annan hitta och ta med och byta mot saker man själv har hittat i samma syfte.
    I samband med Antik- och Kuriosamässan i Kista så bytte jag till mig följande föremål:


Ett ljusblått uppläggningsfat i största storleken samt en uppläggningssskål i Coloradoservisen. Riktigt kul var att även få den röda Entréskålen från Rörstrand - rött är den ovanligaste färgen i serien. Den runda tallriken är från Gustavsberg Pastella och ett grönt Lorryglas från Reijmyre. Allt detta kom från Benny med Porslinsbloggen.
    De två kaffekopparna ur Colorado samt de två besticken med teakhandtag kommer från Erika med bloggen Mangania. Och de andra besticken från Gense Spectra - ett speciellt inlägg om dessa kommer senare då jag har fler delar på gång. Dessa bytte jag till mig av Lampedusa från Retroforum.


Så här fint blev det med den nyinbytta Entréskålen, och så hade jag tänkt mig att det skulle se ut från början.

8 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Snyggt, vilken tur att det gick att få tag på den, så det gick att få till detta! Stöter du på en hyggligt billig turkos variant av de skålarna med fot så kan du tänka på mig :-)

Anna sa...

Härliga byten! Entéskålen gör sig verkligen bra i samlingen. Snacka om pricken över i :)

trillivippa sa...

Wow, din Entré-samling är verkligen helt otrolig!

DeBeer sa...

Tack för beöket & välkommen åter :-) !!!

LOPPISTAN sa...

Imponerande entré -samling. Jag har en stor med blå glasyr som vi använder hela tiden. Den passar till alla dukningar :)

Gunilla sa...

Entree serien är verkligen jätte fin!
Skulle gärna vilja ha flera.

Allt det gamla goda sa...

vilken härlig färgklick den röda blev tillsammans med de andra.

på tal om bergmanaffischen, har du besökt www.seriesam.com, de har en fantastisk hemsida för gamla filmaffischer. man kan sitta i timmar. där hittade jag min bergman. det är bara att söka på vad du är intresserad av, så kommer det upp. de håller hus i lund, som smidigt nog är grannstad till malmö så jag åkte bara dit en eftermiddag och hämtade upp den. :)

DollybirdRetro sa...

Jätte snygga entré skålar!! Hittade till bohemiabloggen nyss, där fick jag se hela serien av bohemias tjeckiska "abstract" vaser som jag gillade så mycket på mässan. Hittade en helt egen idag på loppis. En mellanstor vas i transparent. Ska leta vidare nu efter turkosa och gula oxå! Spännande. Gillade dom för att dom var så robusta och ganska så fula egentligen. Men läckra ändå!