lördag 19 april 2014

Paraplyställ

Ett paraplyställ till hallen har funnits på önskelistan länge. Jag har sett flera fina, men prislappen och plånboken har inte varit överens! Såg ett fint här i Göteborg i somras, men för lite drygt 2.000 kr fick den stå kvar. Den såldes faktiskt strax därpå!
    När jag var i Malmö för några veckor sedan så fanns där ett fint, men 950 kr kändes lite väl mycket just då. Men i morse på bakluckeloppisen dök den upp! Egentligen hade jag kunnat fynda den för en struntsumma om jag hade kommit en minut tidigare, för det var en annan handlare som köpte den precis när jag kom dit och ställde den vid sitt bord - och lade på en nolla på priset.


Men 500 kr kändes ändå rimligt för denna skapelse i fin funkisstil. Gjutjärn i foten och kromad för övrigt. Behöver lite autosol för att få upp glansen, men är hyfsat fin ändå!
    Nu gäller det att leta efter ett gammalt paraply att ställa i det. Det får gärna fungera också!


Den fick plats (i alla fall tillfälligt - får känna efter om den hamnar där sedan) under min klädhängare i hallen. Även den i kromad metall i bästa funkisstil - fästena kan nog vara i aluminium.
    Märkte direkt att den gav karaktär åt hallen. Som att den alltid hade fattats, men att nu funnits sin plats! Bilden blev dock inte den bästa.

2 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Hoppas att du hittar några gamla fina paraplyer. jag har flera stycken, de är ju så mycket bättre än de nya, stabila, hållbara och fina :)

Christian sa...

Synd att du inte var där några sekunder tidigare men roligt att du hittade något trots 7 bilar :)