söndag 13 april 2014

Gardinerna uppe

Ännu en bock för en avklarad punkt i att-göra-listan! Gardinerna i vardagsrummet kom nämligen inte upp förrän idag.
    Det är samma gardin som jag hade i den förra lägenheten,men där hade jag den bara på ena sidan fönstret. Nu har jag fått den delad i två halvor av en bekant så att jag har dem på båda sidorna av rummet.


Jag har ju två fönster i vardagsrummet så jag har satt dem på den sidan där väggen är. För jag vill både dölja mindre estetiska detaljer där samtidigt som jag inte vil minska ljusinsläppet.
    Bakom gardinen i bilden ovan sitter en ful modern mediabox samt ett vägguttag som nu inte syns! Jag är petig med detaljerna...


Jag hade fästen ovanför fönstret där man skulle sätta gardinstången, men i detta fallet kapade jag gardinstången i lagom längd, och så satte jag den åt fel håll med andra änden i en hållare på väggen.
    De fula rören syns nu bara längst upp, och övergången mellan den svarta väggen och den vita fönsterkarmen blev inte så skarp.


Genast blev rummet mycket mer trivsamt, och har jag bara fixat de andra 10-15 detaljerna i vardagsrummet så kommer jag att bli så nöjd!
    Men detta kommer att ta några veckor, och jag har även saker att fixa i alla andra rum också. Men inom en månad eller möjligen två skall allt vara på sin plats!

3 kommentarer:

Gila sa...

Det blev riktigt snyggt det där!

DeBeer sa...

Mycket bra val av textil, snyggt och stilrent!

Helena Högberg sa...

Det är faktiskt ett väldigt bra knep, det där att sätta gardinerna på sidan om fönstret, man får in ljuset, men ändå blir det lite mer ombonat, jättesnyggt!Jag har gjort liknande, men har då istället haft en för lång gardinstång som sticker ut på sidorna :)