tisdag 1 maj 2012

Takfläkt och spotlight

Det har varit lite dåligt med fynd den senaste tiden, så jag visar ett par grejer som jag har skaffat för flera år sedan.
    Först en teaterspotlight från 50-talet. Köpte den för några år sedan när en antikaffär skulle stänga. De hade rea, och för att bli av med allt så blev det billigare och billigare ju närmare stängningen närmade sig. Den hade kostat 800 kr från början, men jag köpte denna för 150 kr.
    Modellen heter Strand Electric P123 och den är gjord i England. Denna kom sommaren 1957 och tillverkades ett antal år efter det. Passar bra som tavelbelysning!


Sedan en fin takfläkt från 60-talet. Jag fick den gratis av en bekant som jobbade i lokaler som skulle renoveras. Den byggnaden uppfördes i mitten av 60-talet och då sattes fläkten in. När de skulle renovera så tänkte de slänga takfläkten, men så kom han på att jag kanske ville ha den - och det ville jag förstås!
    Ingen av dessa båda har kommit på plats än, men eftersom jag letar efter en annan lägenhet så känns det onödigt att sätta upp dem nu.


Fabrikatet heter Indola och är Holländskt. De har gjort både takfläktar och bordsfläktar åtminstone från 30-talet.


4 kommentarer:

Allt det gamla goda sa...

läcker takfläkt, jag har en bordsfläkt från indola. visste inte att det var holländskt.

Soffi sa...

Ja jag kan verkligen se framför mig hur läckert det kan bli när de kommer på plats i din framtida lägenhet!

Letas det funkis eller folkhems-stuk kanske? - Eller bara större?

form55 sa...

Stina - Den har jag inte sett på din blogg, eller kan jag ha missat den? Visa gärna om den är snygg!

Soffi - Det letas lägenhet som ligger centralt och inte i en problemförort som jag bor i nu. Tyvärr blir nog lägenheten mindre än den jag har nu om jag skall kunna ha råd med den, men jag hade helst haft en större.

trillivippa sa...

Läcker takfläkt! Jag är på jakt efter en retrosnygg bordsfläkt, kommer förhoppningsvis att behövas i sommar om det blir fint väder. :)