söndag 1 januari 2012

Tolv vykort

Nu när vi har kommit in i år 2012,  vad passar då inte bättre än tolv läckra vykort från en tid då både vykorten och vyerna var mer tilltalande!
    Många av korten har blivit lite gulare än i verkligheten, men de har ofta en dragning åt denna färg ändå.1. Farsta utanför Stockholm. Jag vet inte hur det ser ut där idag men det var fint på början av 60-talet.2. Ett reklamvykort för Volvo 544. En av de sittande tjejerna har en pepitarutig bikini.3. I en restaurang i Köpenhamn hade man detta Grönlandsrum.4. Sporthallen i Linköping har en något extaordinär arkitektur!5. Fin inredning i Strandhaven, Beaulieu i Danmark!6. Korsningen Floragatan / Vasagatan i Flen. Konumbutiken - finns den kvar idag undrar man?7. Mest tält och inga villavagnar på campingen i Frillesås på 60-talet.8. Posthuset i Ljusdal. Flera Volvo Amazon på parkeringen.9. Ett reklamvykort för möbelhuset Hedbergs i Vinslöv. Stämplat 1962 och lite beskuret på  bredden.10. Hotell Strandbaden i Falkenberg. Gillar arkitekturen även här, även om huset nog är snyggare på andra sidan.11. Lite lokalpatriotisk får man bli också. Liseberg kom till 1923, men nu skall de flytta ingången snart!12. Ett rastställe vid Autbahn i Baden-Baden. Men några Baden-Baden-stolar ser jag inte!

10 kommentarer:

Maria sa...

Fina vykort!
Hmm, mina två 50-talsfåtöljer är grymt lika de på bilden från Strandhaven... Kul!

Lilladockan sa...

Riktigt fina kort! Gillar den längt ner med bilarna, de ser ut som små godisar. Den som ändå hade en egen bubbla :)

Anonym sa...

Hej !Kul att se gamla posthuset Ljusdal.Träden finns kvar men är stora nu. I posthuset är numera en färgaffär.

Rickard sa...

Det finns en bok som heter "Elliords himlar" som jag tror du skulle tycka om om du inte redan har den. Den visar många av Elliord Mattssons bilder. Han var vykortfotograf och tog ofta bilder på ofentliga miljöer. Korten är också handkolorerade.

form55 sa...

Maria - De kanske är fina danska stolar, men det gjordes även svenka som är väldigt lika från flera fabriker.

Lilladockan - En bubbla vore kul att ha. En äldre tvåfärgad cabbe!

Anonym - Kul att huset finns kvar, men mycket ändras under så lång tid. Visst saknar man posten!

Rickard - Jodå, jag känner till boken och har den också. Jag har skrivit lite om honom i ett annat vykortsinlägg tidigare:
http://jjform55.blogspot.com/2010/08/tio-gamla-vykort.html

Allt det gamla goda sa...

härliga vykort, helt i min smak! gillar det allra enklaste, det behöver inte vara människor eller bilar på bilden ens, tycker jag. gillade nästan därför bäst den där korsningen i flen med konsumbutiken.

du vet väl att det finns en väldigt trevlig antikaffär (som heter "inredning nittonhundra") nuförtiden i hedbergshuset i vinslöv? jag besökte den i detta inlägget, http://alltdetgamlagoda.blogg.se/2011/may/plotsligt-i.html.

Allt det gamla goda sa...

förresten, håller med om tipset ovan, kolla in "elliords himlar", den kan säkert dyka upp på bokrean! visar bara vykortsfotografen elliord mattsons kort. fantastiskt!

form55 sa...

Nog känner jag till den butiken i Vinslöv. Och Elliords himlar har jag haft sedan den kom ut, men tack för tipsen ändå!

DollybirdRetro sa...

Underbara vykort!! Mums! Vill ha alla som affisher på väggen tror jag...

Maria sa...

Mina fåtöljer är gjorda på NK snickerier och de har någon mer märkning som jag inte minns. Men de är grymt snygga, men just nu bor dom på vinden :-)