torsdag 5 januari 2012

Smidesskulptur med glasdetaljer

Denna köpte jag på loppis för ungefär en månad sedan för 45 kr. Tyckte att den såg lite fräck ut, trots att en av glasbitarna fattas, men visste ingenting alls om den. Igår kväll letade jag bland bilderna på Google efter en helt annan sak då en sådan här plötsligt dök upp.
    Det visade sig att formgivaren är dansk och heter Svend-Aage Holm-Sorensen och gjorde dessa runt 1960. Han har även gjort bordslampor baserat på denna konstruktion, men har även gjort många andra lampor bl a åt Asea som ser helt annorlunda ut.


Om man tittar på denna sida så hittar man en likadan, men nog var det bättre pris på min :) Lamporna hittar man här, och inte var de så billiga de heller.
    Chanserna är inte stora, men om någon ser den blåa glasbiten som fattas så vore det kanon om man kunde komplettera med den. Måtten är ca 11,8 x 3,6 cm och den är runt två cm tjock.

14 kommentarer:

Gunilla sa...

läcker! härlig färger!

Herr Movarp sa...

Den är snygg! Man får hålla ögonen öppna :-)

Elof sa...

Oj vad snygg! Helt klart min stil.Fiskarna som jag har gick på auktion förra månaden,köpte min för 600 kr och nu gick dom för 2300 kr. Samma stil som denna.Finns säkert någont glasbruk som kan göra en ny bit till dig.

Allt det gamla goda sa...

väldigt läcker! skulle ju passa i en hall över en byrå, tycker jag.. men du. hade du inte sagt att glasbiten fattas så hade jag nog inte sett det. det är ju ändå linjer hit och dit på den, märkts det mycket att biten fattas?

petrogylv sa...

Ursnygg! Det gör inget att det fattas en glasbit,den är snygg ändå.
Grattis till ett bra köp!

khina sa...

Den var ju bara så läcker!! Å inte blev den sämre när man fick veta vad den var värd!!
Gratulerar till ett jättefint fynd.

eli sa...

Snygg! Håller med Allt det gamla goda: Om man inte visste att det saknades en glasbit så hade man inte saknat den. Är du säker på att det saknas en bit, kanske är det så här den ska se ut - och de har satt din en extra göasbit på den där andra :-)

Anna sa...

Det var inget dåligt fynd! Grattis! Underligt att han heter som en kombination av de två som gjort serien Burgundia från Söholm som jag samlar på. Holm Sørensen har formgivit serien och Svend Aage Jensen har bidragit med glasyr och dekor.

ordningsfrun sa...

Så fantastiskt vacker! Nu måste jag googla och se vad formgivaren har skapat för övrigt - det kan bli dyrt... :)

Maria sa...

Vilket fynd, både läcker och värdefull. Grattis!

Anta Snaque sa...

Gratulerar till ett underbart fint fynd!

Katrin sa...

Cool!

Skaffaren sa...

Den där var skitläcker. Det är inte ofta jag blir grön av avund men nu är jag det.
Gröngröngrön.
Grattis!!!

form55 sa...

Det blev många kommentarer på denna!

Elof - Att du inte hörde av dig. Jag hade nog budat. Trodde aldrig att du skulle sälja den!

Annars så syns det inte så mycket att glasbiten är borta, men det ekonomiska värdet ökar nog en hel del om den är komplett. Att tillverka en ny blir säkert både dyrt och svårt. Jag hoppas på att glasbitarna har använts till något annat ändamål också och inte bara till denna. Då kan det gå att hitta.

Svend-Aage kanske var ett vanligt förnamn i Danmark på den tiden, och efternamnen har man hört förr. Men nog var det lite märkligt Anna.

Tack alla ni andra! Den passar nog bra i hallen, men även där jag tog bilden, så den får stanna där åtminstone ett tag.