tisdag 24 januari 2012

Helgens inköp

Trodde ni att jag inte hade hittat något i helgen? Jodå! Det är inte lätt att fynda, men på något sätt blir det lite inköpt ändå.
    Koldburken gav jag tio kronor för och glasen framför som är Kosta Ekeberga kostade fem, sju, sju och 50 kr. Det lilla var mindre än de minsta jag hade förut. Den röda refflavasen fick jag ge 95 kr för, men de brukar bli dyrare på Tradera.
    Kastrullocket är Catrineholms, och jag hoppas att den har kommit ifrån kastrullen i sorteringen som dyker upp nästa gång för en billig peng. En tia fick jag ge för den, men den var oerhört smutsig då.
    Framför den en röd äggkopp från Rörstrands Blå Eld. Gav lite motvilligt 50 kr för den, men de röda ser man inte så ofta. Bredvid den en blomsterhållare i en klart snyggare funkisform än den vanliga modellen. 15 kr för den.

9 kommentarer:

La mômes Old fashioned sa...

Jag stod och höll i en likadan, men brun Kold-burk igår. Men den kostade 80 kr så den fick va! Har också sett en Likadan, men klar, refflavas nyligen till samma pris tror jag. Tänkte det var dyrt och köpte den inte bara därför. Borde jag kanske gjort?!

Diana (gemytligt.blogspot.com) sa...

Oj, en tia för Kold-burken låter som ett mycket bra pris! :) Och vad fin den röda Reffla-vasen är! :)

form55 sa...

De röda refflavaserna är mycket dyrare än de ofärgade. Det gäller väl i stort sett för allt rött glas med mågot enstaka undantag!

TUSEN VASER sa...

Vilka fynd du gör, du håller stilen;)
Bra priser också....

trillivippa sa...

Jadu, alltid hittar du nåt som sagt. ;)
Hittar du den matchande kastrullen till locket och inte vill behålla den själv så köper jag den gärna! Är beredd att betala bra för den om den är i fint skick. :)

På lunchen slog jag till på fyra rökfärgade vinglas till en hyfsat billig peng, men jag har ingen aning om det är något att ha eller nyproducerat. (De är säkert helt ok att dricka ur oavsett.) Ska försöka fota och lägga upp på bloggen senare idag så du får gärna kika in och se om det är något du känner igen.

Agnieszka sa...

Bra jobbat som alltid Jan!
Hur mår skärbrädan hemma hos dig?
Såg ett fint inlägg på den.
Är projektet med alla på väggen på gång?

Mvh Retroprylar

form55 sa...

Väggprojektet kommer inte att bli av innan jag har skaffat ny lägenhet. Det känns fel att börja borra och plugga när det inte skall hänga uppe så länge.

Annars så har den det så bra tillsammans med sina "släktingar".

Gila sa...

Ingen dåliga dag direkt...grattis!

Lybtar sa...

Har aldrig sett en röd äggkopp live. Nu blev jag lite avis :)