lördag 7 januari 2012

Taklampa

Har just reserverat en taklampa som jag ganska säkert kommer att köpa. Den är relativt stor - runt 70 cm i diameter och fin kvalisort! Har suttit i ett styrelserum på ett företag på 50-talet.
    Jag tänkte ha den i sovrummet för där har jag inte hittat något snyggt än. En kul detalj är att det finns lampor i den som lyser både uppåt och nedåt! Tillverkaren är okänd så känner du igen vem som har gjort den så skriv gärna en liten rad!

22 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Inte en susning, men snygg var den!

form55 sa...

Känns väldigt Mad Men!

Ann-Charlotte sa...

MYCKET snygg lampa, tveka inte, köp den!

Maria sa...

Har aldrig sett någon sådan tidigare, men jag är inte så inne på 50-tal. Men tjusig är den och du kommer att tokångra dig om du inte slår till.

khina sa...

KÖP!! Och skulle du mot förmodan inte göra det så hör av dig( för då köper jag!!) En liknande men ännu större finns att se i Ytongs styrelserum. Jan Jörnmark har den med på sin sida om övergivna platser

Katrin sa...

Asea kanske? Fin lampa i vilket fall som helst!

Anna sa...

Wow! Vilken skönhet! Hoppas du köper den för sen ser helt otroligt fin ut! Blir kul att få se en bild när den sitter på plats isf :)

Gunilla sa...

köp!!!! vad väntar du på...?

Lilladockan sa...

Riktigt stilig och cool. Att den lyser både upp- och nedåt gör den extra speciell. Tycker att du ska slå till!

Allt det gamla goda sa...

kan det inte vara asea eller fog&mörup (skulle vara ett danskt ö där, men jag kunde inte göra ett)!

La mômes Old fashioned sa...

Mycket stilren lampa. Lamporna i Mad Men var förresten mycket snygga rent generellt, jag satt och drägglade över ett otal lampor.

Anonym sa...

Klart du ska köpa, man ångrar sig nästan alltid om man inte gör det.

Taklampor sa...

Ingen aning vem som producerat den, men det är en riktigt snygg taklampa, det är det inget snack om!

form55 sa...

Jag har väl i princip köpt den. Har inte betalat den än bara, men det är inget problem med det.
Hade lite funderingar med takhöjden. Om lampan även lyser uppåt så kan den inte hänga alltför nära taket, men eftersom den hamnar i sovrummet så kan den hänga lite lägre över sängen. Man står ju inte upp där.
Nämnda tillverkare kan ha gjort den, men det kan även vara importerad. Men med lite ihärdighet bör det gå att få fram vem som har tillverkat.

trillivippa sa...

Mycket snygg, skulle passa väldigt bra över matbordet också tycker jag! (Kanske i nästa lägenhet?)

Kerstin sa...

Mycket snygg!

TUSEN VASER sa...

Gott Nytt ÅR från mig, önskar dig många nya roliga fynd under året som kommer;)
Åhhhhh, vilken lampa!!

La mômes Old fashioned sa...

Ang. din kommentar om Argenta hos Kerstin Kokk. Jag ser gärna att du gör ett inlägg om dina delar, har en särskild faiblesse för Kåge :)

Gila sa...

Stilig! Varför inte över matbordet?

form55 sa...

trillivippa och Gila - Visst skulle den passa bra över ett runt matbord. Det jag har nu är fyrkantigt, men det jag helst vill ha ÄR runt! Så jag får kanske göra en rockad där och ha min PH snöboll i sovrummet. Om och när jag kan skaffa bordet av Peter Hvidt och Orla Mölgaard-Nielsen. Om de passar ihop i storlek.

Jenny - Det kommer. Senast till helgen.

Fynd Dagboken!! sa...

Hej
För mig ser det ut som en Stilnovo lampa, tyckte jag kände igen stilen och googlade "brass stilnovo" hur som helst är det en väldigt vacker lampa.

form55 sa...

Helt klart finns det stora likheter med detta fabrikat. Fast någon identisk hittade jag inte. Och borde den inte vara märkt så då? Stilnovo har oavsett gjort en hel del väldigt läckra lampor!