måndag 20 juni 2011

Bestick med teakhandtag

Jag har satsat på Focus de luxe när det gäller bestick (mer om dessa senare framöver). De har ju handtag i nylon (inte i bakelit som det ofta felaktigt står), men nog vore det trevligt med ett alternativ med teakhandtag tänkte jag.
    Besticken som står upp på bilden är danska och kommer från Lundtofte. Om uppgifterna på denna sidan stämmer så heter besticken Opus och är formgivna av Tias Eckhoff. Jag har även sett en uppgift om att träslaget skall vara rosenträ. De finns även med handtagen i något gulvitt plastmaterial.


Den lilla liggande tvåeggade gaffeln uppe till höger är svensktillverkad, köptes på Kungsbackamässan i år. Mer vet jag inte om den, men finns det mer i den serien så kan de vara snyggare än de danska.
    Den liknande liggande gaffeln till vänster vet jag ingenting alls om, men den är inte så dum den heller.

Uppdatering! Den sistnämnda gaffeln kommer från Thor Björklund & Sönner A/S, Lillehammer i Norge - tack Annette för tipset!

7 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Dom där var ju snygga! Jag hade ju bestick från Karl Holmberg, men de blev aldrig använda så jag sålde dem. De hade teakskaft.

form55 sa...

Jag har haft något sådant också, men de fick Wanja köpa billigt (men jag hade köpt dem ännu billigare). Men de var mycket sämre kvalitet på än dessa.

Maria sa...

Snygga!

Annette Q sa...

Den liggande gaffeln till vänster är norsk. Jag har en likadan och en "syltsked", som det står "Made in Norway" på. På kartongerna står det Thor Björklund & Sönner A/S, Lillehammer, Norway.

form55 sa...

Nu har jag tittat extra noga på den, men på min gaffel står det absolut ingenting. Men tack för informationen!

Annette Q sa...

"Made in Norway" står endast på skeden, inte på gaffeln.

form55 sa...

Aha, det förklarar det hela!