söndag 24 april 2011

Mitt sideboard

Jag har ju nästan inte visat några av mina möbler här, så då börjar vi med mitt fina sideboard. Formgivet av dansken Arne Vodder 1957. Tillverkaren hette Sibast furniture och modellen heter 76. Den är hela 2,5 meter lång och gjord i massiv teak, även i blindtäet.
    Jag köpte den för några år sedan av en antikaffär i Tyskland för 30.000 kr. På ganska kort tid har priserna för dessa ökat rejält så nu kostar de ungefär tre gånger så mycket! Men detta var det snyggaste sideboard jag hade sett så jag var bara tvungen att ha ett sådant.


På vänstersidan ser ni min Nagelljusstake, i mitten ett antal skålar från serien Entré från Rörstrand och på högerkanten en ursnygg bordslampa - kanske från ASEA. Klockan är en replika av George Nelsons "Asterisk" (originalet drivs på 110 V så detta är en smidigare lösning). Och tavlan har jag komponerat och målat själv. Tycker själv att allt passar väldigt bra ihop!
    Innanför de svarta skjutluckorna finns min Coloradosamling (Gustavsberg) och bakom luckan till höger finns samlingen med Partyglas från Johansfors.

14 kommentarer:

eli sa...

Är det kanske sideboards och inte aktier/guld/bostadsrätter man ska investera i? :-) Och så är det ju ruggigt snyggt också.

trillivippa sa...

Väldigt snyggt komponerat, gillar särskilt gruppen med Entré-skålar som du ställt upp väldigt fint.

form55 sa...

eli - Fortsätter de att stiga i pris så kan det vara bra, men då får man ha gott om plats. Men vem vet - kanske har de nått höjdpunkten och sjunker i pris nu. Men jag har inte köpt det för värdets skull, bara för att det är så snyggt.

trillivippa - Tack tack! Skålarna är arrangerade med millimeterprecision :)

Lybtar sa...

har ju sett det tidigare när du gästbloggade och visst sjutton är det läckert.
Ljusstaken är också riktigt snygg, själva har vi en terrorist hemma som förstör alla sådana arrnangemang. Men vår tid kommer nog också :)

Ulrika på Leta Retro sa...

Väldigt snyggt och stilrent! I like :-)

Randiga Tråden sa...

Oj,oj så snyggt sideboard. Tavlan passar verkligen in. Lampa, klocka, ljus stakarna och skålarna är fina de också.

Maria sa...

Så undertbart vackert sideboard. Ett sådant vill jag också ha :) Tavlan också topp och lampan wow och snyggt komponerat!

Agnieszka sa...

riktigt läckert!

ordningsfrun sa...

Gillade allt, men faktiskt speciellt tavlan!

precis en sån sa...

Otroligt snyggt och välkomponerat alltihop!

Katrin sa...

Mycket tjusigt!

Gila sa...

Stilrent snyggt!

Line - Teaklover sa...

Den skænk er så smukt lavet. Det har godt nok været et kup!

form55 sa...

Tack Line - kul att du tittade hit!