lördag 9 april 2011

Påskstilleben

Här kommer ett bidrag i tema gult och svart. På mitt serveringsbord dukade jag upp följande - från höger:
    Vasen av Eva Jancke-Björk har synts här förut i inlägget om 30-talsvaser, men ljusstakarna av samma formgivare har jag inte visat tidigare. Sedan en liten svart hänkelvas av svart glas, Två trätuppar som jag hittade nyligen på en loppis för 30 kr/st. Den ena såg mindre bra ut så den målade jag svart.
    En äggkopp från Gustavsberg Pastella med ett svart glasägg i. Den gula skålen med 30-talsvibbar har jag också köpt nyligen, och den är fylld med påskgodis i form av sega lakritsråttor. Blomkrukan är typisk från Upsala-Ekeby och har ett svart fat som sig bör.


Det skall bli kul att se om fler påskstilleben dyker upp på bloggarna nu framöver.
    Duken glömde jag, och den inköptes förra veckan på loppis för 15 kr. Påskliljorna, ljusen och fjädrarna är nytillverkade, men man kan få köpa lite nytt ibland också.

10 kommentarer:

Allt det gamla goda sa...

läckert, läckert! jag har en sån upsala ekeby-kruka fast vit. är din ljusgul?

form55 sa...

Krukan är ljusgul. Jag har haft en vit också, men den har jag bytt bort dumt nog!

Danjel sa...

Jag vet att jag sett den där krukan på någon blogg nyligen men minns inte var. Kan det ha varit ALT som ligger bakom den?! Någon som vet?

eli sa...

Attans snyggt!

Maria sa...

Snyggt med svarta detaljer och en orangetupp som bryter av det gula och svarta. Jag gillar tupparna./Maria/Prylodesign

Gila sa...

Stilrent!

trillivippa sa...

Stiligt! Gult och svart är ju väldigt fint ihop, och tupparna var väldigt stilrena! Gillade ljusstakarna också, och påskriset med bara svarta fjädrar. :)
Jag får se vad jag kan ro ihop, alla mina saker är ju nerpackade i flyttlådor. Kanske får göra ett påskstilleben med mammas saker när jag är där nästa helg. Om jag inte hinner fynda passande saker innan dess såklart... ;)

form55 sa...

Tack allihop! Det är ju ingen tävling, men för mig blir det lite så ändå, och då lägger man ned lite extra krut på att få ihop en så snygg kombination som möjligt. Men jag har gjort den enligt mitt tycke och smak så det var kul att så många av er gillade den!

DollybirdRetro sa...

Läckert påsk stilleben, jag får väl ta och duka upp ett nytt nu framöver. Jag simmar i påskdukar.

Tack för infon om Japanerna! Ja då ska jag vara extra noga och tänka på det! Man vill ju inte få några sura köpare efter sig. Har sett på japanska sidor att dom tar hutlöst betalt för svenska retro prylar! Så jag förstår att dom vill ha det i fint skick.

A-L sa...

Svart och gult är ALLTID snyggt ihop. Speciellt i västerbotten.