måndag 14 mars 2011

Pipställ i teak

Jag hade bestämt att inte köpa fler pipställ. Förr köpte jag flera stycken men frågade mig sedan vad jag skulle ha dem till. Men i Söndags hittade jag denna och kände att den kunde pryda någon plats hemma - inte som pipställ utan som en slags skulptur kanske.
    Men jag kanske skaffar några pipor också om jag hittar några billiga och snygga (om det finns sådana).

7 kommentarer:

Helena sa...

Åhhh... Snyggt! Min artonåring (som nog är ganska influerad av sin mamma...?!)gillar också gamla saker i allmänhet, och gamla pipor och pipställ i synnerhet! Knepig men ganska kul samlardille!!

khina sa...

Klart att du skall köpa några pipor till stället. Kungspipan är en klassiker från 50-talet samt majspipan.. Om man inte ska röka dem kan man ju få tag i snygga pipor till bra pris -bättre begagnade menar jag.. Stället var snyggt men blir snyggare med pipor i tycker jag.

Agnieszka sa...

Tycker helt klart du ska införskaffa några härliga snuggor och ställa i stället, bredvid lägger du en söndagstidning, en kopp med valfro retrodekor, en gammal ask med solstickan & en mandelkubb så har du världens läckraste stilleben att njuta av :-)

Trevlig vecka önskar Andreas på Retroprylar!

trillivippa sa...

Snyggt, och ska man tvunget röka något så håller jag helt klart på pipa! Sen är de ju snygga nog att ha ändå, utan att använda dom.
Hittade en låda med pipor på Sätra-loppisen vi var på i lördags efter mässan, frågade dock inte efter pris. Är det någon särskilt stil du är ute efter? I så fall kan jag kolla nästa gång jag åker dit.

form55 sa...

Tack för alla svar. Jag har dålig koll på pipor, men när jag ser en med rätta utseendet så vet jag hur de skall se ut. Det är svårt att beskriva - jag kör mest på känsla. Annars brukar väl gamla pipor kosta en del. Använda dem hade jag inte tänkt dock.

trillivippa sa...

Jag får helt enkelt fota piporna nästa gång jag är där så får du se om du hittar något du gillar! :)

Erik N. sa...

Nu är jag sen på tråden, men absolut att stället förtjänar några pipor! Trots tobakspriset, tycker jag att efterfrågan på begagnade pipor verkar ha ökat. Jag köper och rekondar någon per år, av nostalgiska skäl. Har fastnat för de danska, mjuka formerna. Ofta finns svenske Sixten Ivarsson där i bakgrunden.. 50-tal, minnen av morfar och välgjort hantverk i ett! Väcker liv i holken, med Mac Baren Original choice, som förvaras i en äldre Tiger brand-plåtask.