söndag 27 mars 2011

Kistamässan

Fick en riktigt trevlig dag på antik- och samlarmässan i Kista igår. Följande blev inköpt:
    Ljusstaken i mitten kommer från danska Digsmed, och även den högra men den hade jag förut. Den finns i minst en storlek till - jag har sett en mellanstorlek på bild. Och den blåsvarta kryddburken från Rörstrand var Porslinan så snäll att jag fick byta till mig mot en likadan fast med annat kryddnamn.


Några nya Coloradodelar blev det också. Den högra av de båda ströarna är ljust grön så den är helt klar från sevisen Pastella, men den vita och mörkgröna ser man inte så ofta så det var kul att kunna komplettera med dessa.
    Sedan har vi såssnipan som är mörkblå! Jag visste inte att Colorado har gjorts i mörkblått men denna är klart märkt LA i godset. Jag hade sedan tidigare en soppskål med lock i serien men trodde att det var en kopia. Alltid kul att hitta nya uppgifter som man inte visste om tidigare. Något fat fanns det tyvärr inte med så om någon ser ett mörkblått (eller vitt) sådant så jag jag väldigt intresserad!


Köpte även ett vykort och två hotelletiketter till samlingarna så det var en lyckad fynddag på flera områden.
    För en gångs skull var jag ganska flitig med kameran så jag kan visa några bilder från mässan också. Nu verkar det som att Porslinan och jag tog flera närmast identiska bilder utan varandras vetskap så jag tar med några andra för att det inte skall bli några upprepningar.
    Översta bilden visar bl a tre stengodsvaser av Stig Lindberg. Många stengodsminiatyrer på nästa bild. Den fina Ravennaskålen kostade 24.500 kr... På sista bilden ser man att Dominoaskfaten numera krängs som suschifat.
    Som ni säkert har läst i andra bloggar om denna mässa så blev det en timmes bloggmöte med fika också. Några gamla bekanta och några nya ansikten. Mycket trevligt, och den timmen var plötsligt över och man fick ta sig hemåt. Fick även en signerad engelsk antikbok av Eli på femtiotalsjakten - jättesnällt! Tack igen!
klkl

10 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Som vanligt visar du så mycket fint. Det var väldigt roligt att träffas, timmen gick snabbt vi var nog så trötta allihopa.

Elísabet sa...

Ih! Utrolig flotte ting!

Gila sa...

Det var skoj att få se hotelletiketterna, det var något helt nytt för mig.

trillivippa sa...

Det var verkligen en bra mässa tyckte jag, mycket fint och jättekul att så många kom till bloggfikan. Jag är jättenöjd med min nejlikeburk, som luktar gott av kryddnejlika. :)
Roligt att du hittade så mycket fint och tack för att vi fick titta på alla dina fina hotelletiketter.

Ulrika på Leta Retro sa...

Mycket fina grejer finns det! Men nu är lag lite nyfiken på vad en hotelletikett är för något?

form55 sa...

Det är väl inte så kännt så det kräver nog en förklaring. På gamla resväskor ser man ibland att det finns etiketter påklistrade med ett namn på ett hotell och ofta en bild på hotellet eller någon dekorativ grafisk bild. Hotellen själva satte på dem för att marknadsföra sig och samtidigt blev det ett sorts statusföremål då man kunde skryta om exotiska resor vid en tid då turistresor knappt fanns. Jag samlar bara på svenska sådana. Nördigt? Jodå,,,

Ulrika på Leta Retro sa...

Lite nördigt är det ju ;-) Men så länge du är nöjd så........

eli sa...

Ja, det var en trevlig träff! Kul att se hur vi tittar på olika saker allihop. Fast Ravennaskålen hade jag också beundrat om jag sett den.

Lybtar sa...

Så fina saker du har fotat.
Jag kom att tänka på de där teakarmbanden du köpte förra året, vad blev det av dom?

Blir mycket avis på att ni alla kunde träffas. Nästa gång vill jag komma :)

form55 sa...

Teakarmbanden ingår i ett projekt som jag har påbörjat. Det skall väl bli klart i vår någongång. Det är inte så mycket jobb men man måste vara noggrann om det skall bli bra.

Det är klart att du måste komma med också! Kistamässan i höst kanske?