tisdag 12 oktober 2010

Kökstapet

Jag skall så småningom ta itu med köket och då ingår tapetsering med en lämplig tapet i både form och färg. Roligast vore förstås att konstruera ett mönster själv och jag har skissat på ett antal alternativ. Det finns firmor som tillverkar tapeter enligt eget mönster så möjligheten finns.
    Här ett exempel på tapetmönster som kan passa där. Fast egentligen bör man sätta ihop flera av dessa fyrkanter för att se att inga konstiga upprepningar framträder när den kommer upp på väggen.


Vad gillar ni mönstret? Påminner det om en 50-talstapet? Här är två förslag till som jag inte tycker är lika bra.


10 kommentarer:

Luchur sa...

Den gråblå i mitten gillade jag skarpt! Tror att den kan bli grym i ett 50 tals kök, lacka gärna luckorna i den turkosblå färgen :)

Clinen sa...

Oh shit! Det kommer bli alldeles snurrigt i köket om du ska tapetsera hela med en av de tapeterna tror jag. Hehe

Helena sa...

Kul att konstruera egna mönster... Har du kikat hos Gitte annars??? Hon har ju en guldgruva vad gäller tapeter....
Följer ditt tapetprojekt med spänning....

form55 sa...

Det blir bara två väggar och en av dem har ett fönster så det blir inte så stor yta. Jag skall printa ut ett tiotal och prova att nåla upp. Ser det konstigt ut så får jag prova ett annat mönster.

Jo, jag har hört med Gitte. Men hon hade inget som jag fastnade för.

Randiga Tråden sa...

Gillar det överst och understa, själv skulle jag vilja ha det i tyg.

Caterine sa...

De nedersta tyckte jag var bäst men ärligt talat har jag lite svårt att verkligen titta på dem, i synerhet den jag tycker var finast. Gissar att det har något med min astigmatism att göra, det sliter och drar i ögonen nämligen. Men det var alltså tapeterna. Som sagt, mönstret och färgerna tycker jag är fina men jag har svårt att tänka mig ett helt kök med tapeten.

form55 sa...

Att mönstren är svåra att titta på tror jag beror på att man ser dem på skärmen. Jag har printat ut det översta mönstret och då känns det helt annorlunda.
Men jag måste flytta på några av de röda "fläckarna" eftersom att jag upptäckte att det ligger för många på rad på vissa ställen om man ser det diagonalt.

Lybtar sa...

Håller med Clinen :)

Nej då, jag tror det kan bli riktigt snyggt.

Gila sa...

Tycker du ska rådfråga en grafisk designer eller annan yrkesperson som kan mönster. Lutar åt att du kommer att bli snurriga av dessa färgval o mönster...

form55 sa...

Som sagt - jag skall printa ut ett tiotal kopior och sätta upp på väggen och se hur det ser ut.

Jag har gått kurser i grafisk formgivning, både nybörjarkurs och fortsättningskurs. Flera av de andra deltagarna tyckte att jag kunde mer än läraren, och då har jag lärt mig mycket sedan dess.