fredag 29 oktober 2010

Serveringsvagn av Hans J Wegner

Jag har länge varit sugen på en snygg serveringsvagn av teak. Den snyggaste såg jag på den stora Helsingborgsmässan för två år sedan för 7.000 kr! Jag har även sett en likadan i en fin antikaffär för i stort sett samma summa, och det är en sådan jag har köpt nu!
    I Lördags var jag ju på en liten antikmässa i Alingsås och en säljare som jag pratade lite med berättade att han hade köpt in ett hem med bl a en fin serveringsvagn av Hans (Jørgen) Wegner (1914 - 2007).


Han ville ha 3.600 kr för den och jämfört med de andra så var det inget farligt pris. Jag låtsades vara måttligt intesserad och undrade om det gick att få ett bättre pris. Han skulle fundera sade han.
    Strax innan jag gick frågade jag om jag kunde få titta på vagnen innan jag bestämde mig. Han sade då att jag kunde få köpa den för 2.500 kr om jag köpte den i denna veckan (dåligt med pengar kanske).


I Tisdags var jag och tittade på den och slog till direkt. Jag fick den t o m hemkörd till dörren.
    Den är tillverkad av Andreas Tuck och i fint skick. Hjulen behöver oljas bara för att kunna svänga lite lättare. Skivan är löstagbar och vändbar men ser likadan ut på andra sidan.


Fantastiskt fin form på den tycker jag! Jag har inte fått fram modellbeteckning eller tillverkningsår, men runt 1955 - 1960 borde den ha kommit till.
    Min fina stengodsvas av Stig Lindberg som jag har skrivit om här passar bra ovanpå.

9 kommentarer:

Gila sa...

Snygg vagn! Fyndpris!!

Kerstin sa...

Verkligen fina detaljer!

Lybtar sa...

Vad roligt!! Den var ju riktigt snygg. Skall du "springa" runt med den vid kaffebjudningen eller kommer den att ha en fast plats?

form55 sa...

Om det blir någon bjudning någon gång så får jag väl använda den till att hämta porslin ur sideboardet och rulla iväg till bordet. Annars får den en fast plats i köket tror jag.

LOPPISTAN sa...

Den var fantastiskt snygg. Vilket kap, grattis!

Studio Carina Grefmar sa...

Det visar att de fortfarande går att hitta fina saker till bra pris.

form55 sa...

Jodå, fast alltför sällan. Och ofta inte det man själv vill ha, men detta var ett välkommet undantag.

trillivippa sa...

Jättehärlig vagn, och Kitty Kola-skylten var superläcker!

Caterine sa...

Det kallar jag klipp! Det finns så mycket fint i teak. Önskar att jag kunde hitta lika fina grejer i jakaranda. Fast å andra sidan. Att få tag på såna här grejer i teak och till ett rimligt pris är ju inte heller enkelt. Du är otrolig på att hitta grejer. Kattvasen var också något som jag gillade skarpt. I likhet med dig är jag också svag för 30-tal. Inte bara 50-60.