söndag 31 oktober 2010

Broschyr från String

Köpte denna i Fredags för 50 kr. Det verkar vara en tidig sak - från 50-talet definitivt då man ser texten i uppslaget. Ofta hittar man tryckår i en liten text längst ned på baksidan men inte på denna.
    Den är 30 x 17 cm ihopfälld som på bilden nedan.


Förutom hyllorna så finns fyra olika bord gjorda av String design AB.Det finns många kopior på hyllorna, men även på borden.


Sven-Erik Skavonius har skrivit positivt om möblerna. Han beskrivs som "en av landets främsta skapare och bedömare av konsthantverk och konstindustri".
    Mest känd är han som formgivare av keramik på Upsala-Ekeby.


Denna lilla broschyr nedan hade jag sedan tidigare - köpt på Kungsbackamässan för 10 kr i somras. Den är betydligt nyare och innehåller inte den klassiska stringhyllan utan istället följande hyllor: Pira, Wien, Virginia, Venedig, Verona, Warszawa, Tokio, Tallin och Frankfurt.
    Förmodligen tillkommen i slutfasen innan String försvann från marknaden.OBS!   OBS!   OBS!   OBS!   OBS!   OBS!

Idag är det exakt en vecka tills den gemensamma retrodukningen skall ske. Alla som vill delta får naturligtvis göra detta, även om du inte har en retroblogg eller kanske inte ens någon blogg alls. I så fall kan du ladda upp bilden någonstans och sedan länka till den i någon kommentar. Och vill du ha två alternativ så ser jag inget hinder till att så kan göras.
    Nu är ju ingen tävling utan bara kul att se hur andra har gjort.
    Det är alltså dukning för en person utan mat på tallrikarna. Ställ fram ditt favoritporslin och kombinera med glas, bestick och gärna andra ting som hör hemma på ett matbord.
    Vänta inte tills i det sista med att duka och forografera! Gör gärna inlägget flera dagar i förväg och vänta tills nästa Söndag med att publicera det.

3 kommentarer:

Clinen sa...

Härlig broschyr! =)
Tack för påminnelsen! Ska skriva upp det så jag inte glömmer det under veckan. =)

trillivippa sa...

Jättebra med påminnelse, ska se till att ordna dukningen innan helgen!

Caterine sa...

Åh, här hade jag verkligen velat vara med men jag tror inte jag lyckas få till nåt som jag är nöjd med. Eller rättare sagt, jag vet att jag inte har. Trist, för idén är verkligen kul.