fredag 1 oktober 2010

Bibliotekets utgallring

Idag var det den årliga utgallringen på Stadsbiblioteket. Klockan 19.00 skulle täckelset falla och sedan fick man hänga på för att först hitta var de hade lagt de intressanta böckerna och snabbt få tag i godbitarna innan någon av de andra ca 50 st som trängdes på samma lilla yta.
    Jag tycker att jag gjorde det bästa kapen, men alla är ju inte intresserade av samma saker.


Först ut en stor bok om moderna konstnärer, dvs från 1900-talet. Varannan sida i svartvitt och varannan i färg (jag har aldrig förstått varför man ger ut en konstbok med svartvita bilder. Det är som att man ger ut en musikskiva där bara basen hörs...)
    Picasso, Braque, Gris, Lèger, Delaunay, Boccioni, Klee, Kandinsky, Miró, Dali och en massa andra.


Och en tjock bok om 70-talets inredningar, men det är inte så hemskt som det låter (!) Vissa inredningar ser helt klart ut som tidigt 60-tal.


Två giganter inom svensk formgivning. Johnny Mattson är mest känd för sina träskålar, men han har gjort riktigt fina abstrakta träskulpturer också - betydligt bättre än de på omslaget. Han har även gjort glas för Reijmyre bl a.
    Bernadotteboken är utgiven 2006 men såldes ut redan nu!


Jag köpte även en fin bok om Art Deco som jag inte tar med på bild här.
    Och priset för alla dessa? 10 kr/st!! Fina fynd.

4 kommentarer:

Susanna sa...

Den där boken om Bernadotte skulle jag vilja ha!

Randiga Tråden sa...

Jag skulle vilja ha allihopa.

Lybtar sa...

Härligt!
Hade som vanligt ingen aning om att det var på G.

form55 sa...

Jag har som tradition att gå på utgallringen. Har hittat många fina böcker där, och priset har alltid varit 10 kr/st. Men jag tror att det blir mindre böcker för varje år.