måndag 27 september 2010

Kökshanddukar med retromönster

Idag var jag på Designtorget och köpte nytillverkade kökshanddukar men med gamla mönster. De är formgivna av Marianne Westman som även står bakom formen på mina kryddburkar som ni kan läsa om här.
    Två syns på första bilden och den tredje kan du se i detta inlägg i bloggen Porslin och Nostalgi som även har mer fakta om handdukarna.


På nästa bild ser du Stig Lindbergs fallande löv som också är nytryckt men med ett gammalt mönster som fanns på vissa av hans fajansmålade keramikföremål. Handduken fanns att köpa i KFs butiker ett kort tag förra hösten men kan säkert hittas på Tradera om du vill ha en.
    Jag har två st likadana - en vann jag i en tävling hos Femtiotalsjakten och den andra följde med i ett byte med Porslinsbloggen.
    Den högra handduken på bilden är den enda som har många år på nacken, och den är formgiven av Brit Bredström och heter "Köksskåpet"

7 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Snygga de översta, den med Brit Bredström har jag aldrig sett, snygg.

Lybtar sa...

Det gick fort:)
Visst är de läckra. Men som sagt, det finns ytterligare en, den som jag verkligen vill ha.
Små lortgrisar

form55 sa...

Lybtar - har du länk till bild på den du nämner?

Ylva sa...

vad snygga! Jag har också den där stig lindberg varianten. Köpte faktiskt ett mindre lager förra hösten för att ha till presenter osv

form55 sa...

Här i Göteborg tog hela lagret med handdukar slut på en halvtimme, och då var jag på jobbet. Det enda som fanns kvar var servetter när jag åkte dit direkt efter jobbet.

Stina sa...

SNYGGA!!

Eli sa...

Kul - har aldrig hört talas om Brit Bredström.