torsdag 26 juli 2012

Loppisturen - glas mm

Min lilla samling med glas ur serien Pavane av Tom Möller för Reijmyre utökades väsentligt under denna resan. De gröna bytte jag till mig av innehavarna av Manganiabloggen och Porslinsbloggen, men de andra fyndades för mellan 5-15 kr under resan, förutom den största som jag köpte lite dyrare på loppis i huvudstaden.
    Men den minsta rökfärgade på vänstersidan längst fram köpte jag i Helsingborg igår. Hittade riktigt fina grejer där så kolla i helgen så ser ni mer vad jag köpte där.


Och min samling av Rhapsodyglas från Orrefors kunde också utökas på resan. De tre snapsglasen var också ett byte med Manganiabloggen. Kommer säkert inte att användas, men samlar man så samlar man...
    Hittade två större tumblers i Sandviken för en femma styck. Men vinglaset kommer också från Helsingborg igår. Nu visar jag inget mer i förväg vad jag köpte där.


Här har vi mer glas från Reijmyre - tror jag i alla fall. De två ljusstakarna och den röda vasen köptes i Söndags på Täby bakluckeloppis som några av oss avslutade med efter resan.
    Den strutformade blåa hade jag en likadan i samma storlek sedan förut, men eftersom den kostade 15 kr så kunde jag inte avstå att köpa den. Den liknar serien Tosca som jag har skrivit om förut, men är betydligt högre.


Till sist en bok om en konstnär som gjorde fina skulpturer samt två svarta plastbrickor från Gustavsbergs serie Kvartett av Stig Lindberg. Dessa har jag också skrivit om förut men några svarta har jag inte hittat förut.
    Ser nu att jag har glömt att ta med tre glas på bilderna. Två ISI-glas från Gullaskruf som gärna kan bytas, bort samt ett litet Partyglas från Johansfors. Det sistnämnda får jag ta med i Helsingborgsinlägget då jag köpte ett likadant där fast i en annan färg.


4 kommentarer:

Lena sa...

Ja det var en massa fina fynd du gjorde under resan :). Skall bli spännande att se Helsingborgsfynden också :)
Lena

trillivippa sa...

Så roligt att få se allt du köpte och bytte till dig samlat såhär, det var så intensiva dagar så jag kom knappt ihåg vad jag själv hade köpt. ;)

DeBeer sa...

Att du hittade så många bra saker på din resa!
Har du bytt kamera, bilderna känns annorlunda?

form55 sa...

Nej - det är samma kamera. Men det är ju ljusare ute nu så bilderna är nog skarpare. Jag har så mörk lägenhet att bilderna ofta är på en halv sekund, och då blir det lätt lite suddigt.