söndag 29 juli 2012

Helsingborg - inköpen

I Onsdags var jag i Helsingborg på den stora antikmässan, och på de två mindre mässorna strax intill. Och Stina från Allt det gamla goda träffade jag på där också. Kanske fanns det fler retrobloggare där men jag såg inte till någon mer som jag kände igen.
    Jag lyckades hitta ganska mycket som jag har letat efter så alla pengar jag hade med mig gick åt. Men jag tycker att jag fick det allra mesta billigt ändå jämfört med priser på likadana saker som jag har sett säljas tidigare!


En shaker till Partyserien från Johansfors var efterlängtad! Jag har bara sett en till salu tidigare och den kostade mer än dubbelt så mycket som denna. Det lilla lila glaset köptes där också, men det gula kommer från loppisrundan och det lite större blåa köpte jag igår.
    Den minsta vasen från UE Negro kommer att passa bra ihop med de andra två storlekarna på köksbordet. Och assietten från Rörstrands serie Entré köpte jag till bra pris av Fröjel Retro och Design som var där för första gången. De har alltid med sig fina saker som jag gillar!


Annars blev det mycket bestick denna gången. På bilden tolv delar från Genses serie Spectra som jag samlar på. Speciellt kul med de ovanliga salladsbesticken till vänster och kuvertsmörknivarna längst till höger som jag inte hade förut.
    Iste/latte-skeden hade jag en förut men de är inte så vanliga. Jag saknar dock flera delar än så vet ni var de finns att köpa så tipsa mig gärna! Teskedar, fiskgafflar (fyra taggar), osthyvel, serveringssked, soppslev är några delar som jag letar efter.


Även ett parti av Genses Focus de luxe köptes där. Det är soppskedar, fiskgafflar och en knivmodell som jag tror är en modell som kom i slutet innan de slutade tillverkas. Kanske är de fiskknivar (?)
    Köpte även en matsked från Nilsjohans Soraya och två SAS-bestick av Sigvard Bernadotte. Men SAS-besticken skall jag inte ha kvar.
    I nästa inlägg kommer bilder från mässan med fina och spännande prylar - de flesta till salu.

8 kommentarer:

Lybtar sa...

Härligt Jan.
Kul att se så fina grejer. De skedarna på bilden längst ner tilltalar mig skarpt.

eli sa...

Fina saker - som vanligt. Men vågar man verkligen använda shakern som shaker? Eller är den bara tänkt som prydnad?

La mômes Old fashioned sa...

Tjusiga inköp, helt klart! Grattis till shakern!

Anna sa...

Mkt snygga bestick! Gillar Soraya, har du en stor samling?

ordningsfrun sa...

Party är verkligen en snygg serie! Synd bara att de är svårt att fynda delar... :)

Anonym sa...

Menar du inte Sigvard Bernadotte?

trillivippa sa...

Det har blivit mycket Party den senaste tiden ser jag, grattis! :)
Och den lilla söta negro-vasen med! Du hittade verkligen mycket fint där!

DeBeer sa...

Du är verkligen en toppen snokare i världsklass!!!