tisdag 2 april 2013

Tyg till väggen

Ett tyg att hänga på väggen har jag tittat efter länge. Det känns hemtrevligt men jag har aldrig haft något. Men det är inte lätt att hitta något som jag gillar och samtidigt inte är överexponerat som fallet ofta är med tygklassiker.
    Men nu har jag fått tag på ett tyg som motsvarar mina krav. Snyggt, stilrent, geometriskt och passar i färg och storlek.


Här en närbild på mönstret. Två bruna nyanser som tillsammans med den vita formen lurar ögat till att tro att den mörkbruna är bakgrundsfärgen och det andra ligger ovanpå.
    Enkelt och subtilt, men det är ofta det enkla som vinner i längden.


Formgivare är Märta Olsson - ett namn jag inte har hört förut, men jag är ingen tygexpert på långa håll.
    Tyget heter "Rast" och det är ett STOBO-tyg. Har inte kollat upp det än, men jag har inga stora förhoppningar om att hitta info. Men huvudsaken är inte att det är en berömd formgivare utan att man gillar det, och det gör jag verkligen.


Här ett större utsnitt av tyget. Måttet är 123 x 220 cm, och är således lagom stort för en vägg.
    Det kommer att hamna i hallen som jag känner det nu - mitt emot ingången till köket så man ser det därifrån.

6 kommentarer:

Re-dizain sa...

Det var ett nytt tyg för mig och även en ny formgivare. Riktigt trevligt tyg måste jag instämma! Hade gärna haft mönstret på på väggen här hemma dock i andra färger, turkos-svart eller blågrön som i Londis keramik.

Lena sa...

Riktigt snyggt! Det blir jätte bra, passar perfekt till din stil!

eli sa...

Ja, det var snyggt! Märta Olsson? Kul när det dyker upp namn man aldrig hört förr.

Fammo sa...

Verkligen fint tyg!

Helena Högberg sa...

Det kommer att bli supersnyggt!

pärlbesatt sa...

Tack för puffen att ha det på väggen. Jag ärvde ett fantastiskt draperi, som jag skaparnamnet till genom Femtiotalsjakten, och har fungerat på in jag skulle ha det som draperi eller bara som det är. Du avgjorde saken!

Och ditt tyg var också fint!