söndag 14 april 2013

Fler loppisfynd

Förutom Rhapsodykaraffen som jag visade i förra inlägget så köpte jag detta i helgen och tidigare i veckan.
    Spegeln kommert garanterat inte upp i min lägenhet, men säkert i någon annans. Den gula Popmöllan kommer också att lämna mig - ett byte är redan på gång. Den blåa glasbehållaren av Erik Höglund kommer jag däremot att behålla denna gången. Skall ha ett värmeljus i den och ställa in i kakelugnen.Skall leta efter en till som är lite större, för det är snyggast att ha två i olika storlekar.
    Erkerskålen hittade jag igår för en femma, och teakäggkoppen med gul insida kommer från en loppisbekant som jag bytte med. Den lilla timglasformade burken i teak vet jag inte vad jag skall ha till, men kombinationen teak, timglasform och låg kostnad gjorde att den nu står här hemma hos mig.
    Jag har haft flera Citykrukor från Upsala-Ekeby förut, men denna är den största jag har haft. Kanske största storleken de gjorde!? Ungefär 13 cm hög.


Fyra små fat från Upsala-Ekeby i olika färger köpte jag igår. Ett byte med Anna med bloggen Retrolux är på gång.
    Faten är numrerade 4080P undertill, och formgivaren är Paula von Freymann som gjorde dessa 1964-65.


I veckan hittade jag bra bestick riktigt billigt varje dag! Inte ofta det händer! Jag skall behålla åtminstone två av de tre gafflarna från Nilsjohans Soraya som fyndades för två kr/st i veckan!
    Ett par ovanliga gafflar från Boda av Signe Persson-Melin köptes för en tia styck, och en hel del delar ur serien Sessan från Nilsjohan, bl a dessertskedar! Salladsbesticket är norskt och skall ha en del till utan hål i skeden som jag inte har än.

4 kommentarer:

Gila sa...

Vadå vad är det för fel på spegeln, den är ju fantastiskt fin!

form55 sa...

Jo, visst är den fin. Det var därför jag köpte den. Felet är att den inte passar hemma hos mig stilmässigt.

Stajnich sa...

Men åååååååh!!! Popmöllan, är det en pepparkvarn? Helt U N D E R B A R!!!!

Anonym sa...

Hej jag har nog den saknade delen av salladsbestick Norway. Hör gärna av dig om du är intresserad.
Jeannette jerogs@hotmail.se