söndag 7 april 2013

Jätteloppisen

En gång om året brukar det vara jätteloppis i en idrottshall här i Göteborg. Det är nog årets näst bästa loppishändelse efter Majornaloppisen. Man hittar alltid fina grejer till bra pris!
    Och årets loppis var inget undantag. Man hittar mest och bäst prylar på lördagen, men det blir alltid några saker på söndagen då priserna ofta sänks om det inte har blivit sålt. Här kommer resultatet!


Först sakerna som jag gillar bäst och skall behålla eller byta mot liknande i vissa fall. Jens Quistgaards fonduegryta är en godbit som jag sedan förut har en gul och en röd av. Har även sett bilder på vita och svarta, men ingen turkos som man kan se andra delar i!
    Den vita vasen är en Caolinavas av Nylund. jag har en likadan förut (och tre till i mindre storlekar), men denna kostade bara 100 kr så den fick följa med hem. Andrasortering visserligen men billigt ändå. Entrékoppen framför den kostade inte mycket mer, och längst till höger en stengodsminiatyr från Alingsås keramik för en tjuga.
    Två äggkoppar från Söwekonst med gröna insatser hittades också. Visade dem för en loppisbekant och han trodde att han hade en med gult som jag kunde få byta till mig om han hittar den. Jag har flera sådana sedan tidigare som kan ses här.


Bestick hittade jag också! Dessa liknar Nilsjohans Soraya lite men är helt omärkta. Förmodligen tillverkade i Japan, men nog så fina ändå!
    Synd att det inte fanns fya av alla sorter, men då får man något nytt att leta efter.


Nu till avdelningen "Passar inte hemma hos mig men går nog bra att byta bort till många andra som gillar detta" Två danska plåtburkar, och framför dessa ett pennställ i plast som går att fälla ihop. En person som jag sålde en liknande papperskorg till har frågat efter en sådan så nu blir hon säkert glad.
    Den lilla glasvasen i blått till vänster är formgiven av PO Ström på Alsterfors runt 1970. Det är en av sakerna jag köpte idag för halva priset jämfört med vad den kostade igår. Den orangea ljuslyktan "Norrsken" från Reijmyre köpte jag redan igår men den var billig redan då. Framför den två ljusstakar i plast som är populära men som jag aldrig skulle ha köpt annars.

3 kommentarer:

Jesper sa...

Roligt att se att du hittade mycket fina och vackra saker!

Hade själv tänkt att åka på en stor loppis i helgen, men det kom lite annat ivägen så fick vara utan loppis denna helgen.

Ska du inte behålla P O Ström vasen så är jag gärna spekulant på den om den är i fint helt skick.
Har 2 stycken Ström vaser sedan innan och gillar dessa färger och former.

Du kan väl höra av dig om du skulle få för dig att sälja den!

/Jesper

DeBeer sa...

Oj!

Fantastiska fynd som vanligt :-)
Quistgaards fonduegryta är supersnygg och jag tittar efter en röd eller svart om du hittar någon?

Christin sa...

Fina grejer. Jag tycker besticken ser ut som våra Fuga från Gense.