tisdag 26 juli 2011

Spikskulpturer

En typisk amerikansk företeelse från 50-talet (och en del nytillverkat finns också har jag sett). Vissa har emaljerade plattor och det finns både varianter som sitter på väggen och sådana för placering på ett underlag.
    Jag tycker att dessa är väldigt läckra, men en del av mig tycker att de är lite kitchiga - vad tycker ni? De brukar i alla fall kosta en bra slant och är ofta tillverkade av ihopsvetsade spikar eller liknande föremål.

7 kommentarer:

Ann-Charlotte, teak o Orkidéer sa...

Har aldrig sett något liknande, men skulle mer än gärna ha en på väggen här hemma. Gillade dem skarpt. Speciellt den översta.

TUSEN VASER sa...

Kitschigt eller ej, de är jätteläckra! Mina favoriter är de med färg. Var har du sett dem och vad ligger de på prismässigt?

Kersti sa...

Så dekorativa - jag skulle gärna vilja ha en.

Catherine sa...

Definitivt inte kitsch enligt mig. Snyggt, hade gärna haft något liknande på någon vägg.

A-L sa...

För mig är det där mer ett tidstypskt konstuttryck än kitch. Eller snarare en efterapning av dom etablerade konstnärernas moderna skapelser. Däremot så är kanske den konstnärliga kvaliteten på efterapningarna inte lika bra.
Sedan kan man ju reflektera över att Miro skapade med mobiler och det är ingen som kallar hans skapelser för kitch. Man betalar ju gladeligen miljoner för hans saker.

trillivippa sa...

Oj, har aldrig sett de här förut. Är lite kluven - gillade den i mitten väldigt mycket men den första är jag faktiskt ganska skeptisk till... Så jag gillar inte alla, men en del. :)

form55 sa...

OK, inte kitch blir det då. Jag är mest förtjust i nr två som även finns i detaljförstoring på bild fem. Och även den för placering på fast underlag (deb med trästödet). Kanske kan man pilla ihop en liknande själv..?

De priser jag har sett har varit från ca 50.000 kr och uppåt. Har sett dem på amerikanska antiksidor och på eBay.