söndag 3 juli 2011

Ny loppisrunda

Besökte inte så många ställen idag, bara Holmens och bakluckeloppisen vid Slottsskogsvallen. På Holmens blev det bara en kaffekopp från Rörstrand "Domino Grön" (finns även i brunt) för 45 kr.
    Bakluckeloppisen var full av säljare idag och några fynd blev det där också. Liten skärbräda i teak från Dansk Design, förmodligen av Jens Quistgaard - 30 kr. En burk av teak blev det också, dock omärkt. Locket lutar fint - 20 kr. Ett mörkblått uppläggningsfat Gustavsberg Colorado. Inte ofta man ser den mörkblåa färgen! - 60 kr. Två ovala uppläggningsfat från Gefle "Pallas". Men det största verkar lite äldre för där stavas det "Palace" - 50 kr för båda. En DVD "Året var 1958" som kan komma till användning någon regnig semesterdag - 10 kr.

7 kommentarer:

DollybirdRetro sa...

Oj vilket fint blått fat, jag trodde först det var Blå Eld men det där här har jag aldrig sett förut. Jag älskar organinska/ovala former på fat. Kul! Jätte kul att se dig i nya Retro tidningen oxå!

Har du koll på vad jag borde ta för ett stort , perfekt skick och ovanligt Ingrid Atterberg fat(Negro serien)? Har en spekulant men har ju ingen aning om vad sådant är värt. Tack på förhand!

Linda

form55 sa...

Hej Linda och tack för tidningskommentaren! Jag såg att det hade sålts ett sådant på Tradera för 285 kr, vilket jag tycker låter lite billigt. Det finns väl minst tolv delar i serien. Här en länk till auktionen:
http://www.tradera.com/Fat-negro-nr-2125-Upsala-Ekeby-Ingrid-Atterberg-fr-50talet--auktion_341148_135102254

Förresten - säljer du barometern? Den gillar jag verkligen!

DollybirdRetro sa...

Hej!
Tack för länken! Jag det låter lite billigt tycker jag, men jag har sett många negro-vaser gå ganska så billigt även dom på Tradera. Konstigt eftersom dom är så snygga!

Den här barometern säljer jag tyvärr inte. Den är fantastisk jag vet! Fick den från ett dödsbo i Stockholm. Den är märkt med LUFFT eller SUFFT med serienummer 723/5. Om jag hittar en likadan eller nästan likadan så lovar jag att jag ska köpa den till dig!

Herr Movarp sa...

Fina fynd och bra priser minsann! Kul att du hittar fler delar av den blå Coloradon, du verkar vara den enda som gör det :-) Palace samlar jag till dottern, dom är väldigt fina!

trillivippa sa...

Oj vad du fyndar! Kaffekoppen från Rörstrand ser väldigt fin ut, och det är bara att gratulera till ännu ett Colorado-fynd till samlingen! :)

faaglarna sa...

Lyfter ett gammalt inlägg, hittade också ett mörkblått coloradofat idag, omärkt.
Vilken storlek är det du har?

form55 sa...

25 x 19 cm, och det är den djupa varianten som är fem cm hög.