söndag 10 april 2011

Jätteloppisen

Både idag och igår besökte jag Göteborgs-Postens jätteloppis med ca 400-450 bord. Träffade på Helena och Ramon från porslin och nostalgi, och hittade mer grejer än jag trodde jag skulle göra.
    Vissa saker hoppas jag kunna byta bort men mycket kommer jag att behålla.


Den röda är en fonduegryta av Jens Quistgaard, formgiven 1956 och brukar kosta runt tusenlappen i antikaffärer, men jag gav bara 50 kr! Till höger om den ett rejält Bitossifat/skål (28 cm i diameter) för lika mycket pengar. I den en UE-kruka för 10 kr.
    Till höger om den en liten stilren fågel av teak, och även en blåsfisk av teak för servering av småplock (den lite större hade jag sedan tidigare) - 30 kr/st. Pepparkvarnen hade jag en likadan sedan tidigare också, men jag gillar dem verkligen och 20 kr var billigt. Framför dem ett Gensebestick som jag skall kolla upp - har en del i samma serie förut.
    Den större svarta keramikfisken längst bak är från FEJ (Folke och Elsa Järnberg i Mariestad) och kostade femtiolappen. Två Åsedavaser - en brun bambuvas på 19 cm som jag gav 35 kr för och den blåa tunga vasen för 50 kr. Koppen från Karlskrona hade jag tidigare men nu hittade jag fatet för en tia.
    Till sist ett reklamvykort från Orrefors med fint motiv! En krona gav jag för det.


Lägger till en bild på fonduebestick som jag har köpt förut. Ofta ser man sådana i ganska taskig kvalitet, men dessa gillar jag!
    Lite teakolja på dem bara så är det bara att köra igång, nu när jag har en fin gryta!

9 kommentarer:

Y sa...

wow vilka fynd! Grattis!

form55 sa...

Tack. Är mest nöjd med fonduegrytan, men jag vet inte ens om jag kommer att använda den. Men den är läcker!

Anna sa...

Oj vilka fynd! Grattis :)

trillivippa sa...

Snyggt fyndat! Den där Karlskrona-koppen är så stilig och fisken var riktigt charmig. :) Och så gillade jag såklart Bitossi-fatet, UE-krukan och den blå Åseda-vasen också, du har bra smak! :)

form55 sa...

Å tack! Fisken finns i två storlekar har jag sett när jag kollade upp den. Min är den större.

Lampedusa sa...

Besticket är Spectra av Pierre Forssell. Men vad är det för del? Senapsspade?

Ulrika på Leta retro sa...

Oj fint fyndat! Stod du först i kön? Jag gillar också fonduegrytan!

form55 sa...

Spectra hette den ja - kom inte på namnet när jag skrev det. Den verkar vara stor för att vara en senapsspade - 19,3 cm. Det som gjorde att jag slog till var att den såg ovanlig ut i utformningen.

När jag kom dit så stod det endast en före, men sedan kom en loppisbekant fram som sålde där inne och erbjöd mig att "hjälpa till att bära in". Men jag köpte endast Bitossifatet innan de öppnade. Fonduegrytan köpte jag på Söndagen när de hade haft öppet 20 minuter.

Gila sa...

Bitossifatet är såå snyggt! Snacka om fyndhelg för dig!! :-)