söndag 28 november 2010

Elme-vaser

Fler vaser! Denna gång från Elme glasbruk som fanns i Älmhult mellan 1917-1970. Dessa vaser är förmodligen från början av 1960-talet och är formgivna av Gunnar Ander enligt denna sida. Där kan du även se andra vaser från Elme.
    På en hylla i vardagsrummet har jag tre turkosa vaser med olika form på kroppen. Den högra är oval. Som bakgrund ett fat från Söwekonst i teak som ger en snygg färgkonstrast.


Igår hittades en röd vas i samma serie på loppis för 25 kr. Riktigt fin röd färg på denna! Formen på kroppen är likadan som den turkosa längst till vänster.
    Den kommer inte att hamna bredvid de andra eftersom jag redan har bestämt att denna hylla är "färdig" och inte bör ändras.
    Benny på Porslinsbloggen har skrivit om sina Elmevaser här.

6 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Kul med de olika formerna på vaserna.

trillivippa sa...

Riktigt läckra färger! Du får väl samla på dig några fler röda och byta ut de turkosa mot de röda till jul. Det har i alla fall jag använt som skäl till att få köpa på mig fler fina saker som jag egentligen inte har plats för. ;)

Herr Movarp sa...

De turkosa är oerhört stiliga, jag tänkte kanske rensa bort de övriga transparenta som jag har, det ser inte klokt ut med 20 st i en klump...men så hade vi ju tanken på att ställa dem i glasverandans fönster istället...

form55 sa...

trillivippa - Jag tycker inte att den röda gör sig mot teaken. Och de röda verkar vara mycket ovanligare än de turkosa. Men jag sparar den så länge så får vi se vad som händer med den sedan.

Movarp - Om de är lika höga så ser de kanske inte så bra ut ihop. Har du någon sådan här röd?

Lybtar sa...

Den röda hade ju verkligen en alldeles underbar färg.
Den turkosa installationen är snygg som den är. Håller med om att den inte skall förändras.

Stina sa...

Hm.. Ja har en grön sån! Som alltid: Kul med info och såååå snygga saker!