onsdag 17 november 2010

Några fåglar

De två liknande fåglarna längst bak är tillverkade av Alingsås keramik. Finns även i andra färger har jag sett.
    Den svarta glasfågeln är finsk från Rihimäken Lasi. Och den ljusblå fågelljusstaken är från Upsala-Ekeby. Formgivare är Hjördis Olfors och den tillverkades mellan 1959-1961. Den har nummer 5236.


Den tredje Alingsåsfågeln har flugit fram ur gömmorna. Här är alla tre.
    Lite olika men jag såg en på en mässa i helt andra färger för några år sedan - kostade 200 kr. Jag har gett 20-30 kr/st för mina.


4 kommentarer:

trillivippa sa...

Jag är ju svag för fåglar så jag gillar verkligen det här inlägget! Fåglarna från Alingsås har skön stil tycker jag. söta men ändå lite kaxiga. Och när jag såg miniatybilden bland mina länkar var jag säker på att den lilla turkosa var en Gabriel-fågel, hade ingen aning om att UE också gjort såna små sötnosar - Hjördis kan sina saker!

form55 sa...

Jag har en till från Alingsås keramik någonstans - lite större tror jag. Om någon är intresserad av någon/några så är de bytbara.

trillivippa sa...

De är ju supercharmiga och jag skulle gärna byta till mig alla tre, men problemet är att jag är en supersamlare av svåra mått och har svårt att göra mig av med saker jag köpt. ;)
Ska leta lite i gömmorna och se om jag har något bra bytesgods och du får gärna kika i min blogg och se om du hittar något där som du är intresserad av. :)

Moka sa...

Vill ha tag i en fågel, min har stjärten gått av på