söndag 7 november 2010

Retrodukning 1 - Middag

Här kommer mitt bidrag. Det gick inte att ta bilderna utan blixt trots att de togs mitt på dagen. Tyvärr har jag inget matbord än så jag fick duka på soffbordet.
    Allt porslin kommer från Gustavsberg och sevisen heter Colorado av Stig Lindberg. Den tillverkades 1955-1962, men ett mer utförligt inlägg om just denna servis kommer senare. Färgkombinationen är kanske inte i allas smak.
    Besticken är Focus de luxe från Gense som också kom 1955. Så jag har valt föremål rätt bra tidsmässigt med tanke på min bloggs namn!


Dricksglaset är från Ittala och Kaj Franck, men det på fot är jag inte säker på - kanske Holmegaard. Blåsfisken i teak tror många att den bara är till för tandpetare, men det är meningen att det skall sitta oliver och liknande på tandpetarna också.
    Servettringen köpte jag i Kista på den stora mässan för några veckor sedan.


Här fick ni några fler bilder ur olika vinklar. Ljusstakarna och pepparkvarnen av teak är danska - troligtvis undertallriken av samma träslag också.

17 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Så snyggt, gillar alltihopa, mest Colorado, färgerna.

Caterine sa...

Wow, du har verkligen gjort en dukning som faller i min smak å vet du vad jag gillade allra mest (om än jag gillade allt skarpt)? Servettringen mot teakunderlägget. Det blev liksom pricken på i:et. Här kan man också se hur fint det är med vita bordsdukar, åtminstone mot de allra flesta dukningar. Allt i dukningen kommer verkligen fram. Bon appétit!

Danjel sa...

Riktigt snyggt!
Colorado har jag hållit utkik efter ett bra tag men inte hittat förän jag hittade tre djupa vita tallrikar i veckan. Jag är nästan säker på att det är Colorado, de har ingen stämpel kvar... är Colorado märkta utanpå glasyren så att det kan ha försvunnit?
Hur som helst, jag ser fram emot ditt stora Colorado inlägg! :)

Eli sa...

Hot damn! Vad coolt. Älskar färgkombinationerna - och som tidigare läsare skrivit, servettringen är pricken över i. Vem är det som ska äta måltiden, och vad blir det?

Anna sa...

Riktigt tjusigt! Älskar färgerna och all teak!

Herr Movarp sa...

Fantastiskt! Jag gillar allt, kanske inte så oväntat att jag skulle göra...

Jag tror vinglaset kan vara Rhapsody av Palmqvist för Orrefors, men det är svårt att se ur den vinkeln...du kanske kan lägga upp nån fler bild på FB eller här?

Deco a la retro sa...

Snyggggt!!!

form55 sa...

Tack tack allihop!

Danjel - omärkta Colorado brukar vara andrasortering. Kanske finns det någon liten glasyrmiss någonstans?

Eli - Jag har lämnat placeringskortet blankt som du ser. Tänkte först skriva Stig Lindberg på det men nog vill jag själv äta så här, och gärna en uppsättning till mittemot om jag hittar en som jag vill bjuda någon dag. Vilken mat? Har inte funderat över det men något smaskigt!

Benny - Bild kommer på FB senare.

Stina sa...

Tjusigt! Riktigt härliga mättade färger! Me like! Colorado - vilken dröm!

Clinen sa...

WOW! Alldeles fantastisk dukning. När jag ser hur Ni andra har dukat märker jag att jag har en lång väg kvar i mitt samlande =) Riktigt snyggt, så skulle jag vilja äta middag! =)

trillivippa sa...

Ojojoj, vilken dukning! Colorado är en riktigt härlig servis, just den här blå och gröna färgen känns så fräsch mot teaken. Och alla härliga detaljer du har med! Jag är verkligen imponerad!

precis en sån sa...

Otroligt snyggt, skulle gärna bli bjuden på middag hos dig!

form55 sa...

pes - ja du gillar ju Colorado också. Din dukning kanske skulle bli åt detta hållet!

Kan tillägga för alla att det inte var meningen att man skulle kombinera ljusblått och limegrönt. Svart/limegrönt och mörkgrönt/ljusblått var det tänkt.

TUSEN VASER sa...

Ja, vad finns att tillägga annat än att hålla med de föregående talarna. OTROLIGT häftig och smakfull dukning!!

Lybtar sa...

LÄCKERT!!
Verkligen snyggt, stilrent, härliga färger. Ja rubbet faktiskt.

Anonym sa...

Hej! Jag har teakljusstakarna i din dukning. Vet du vem som har designat dem?

Anonym sa...

Hej! Jag har teakljusstakarna i din dukning. Vet du vem som har designat dem?