söndag 29 juni 2014

Nya småprylar

Svårt att hitta något man gillar nu, men lite har inkommit sedan senast. Jag har köpt några saker till, men nu visar jag bara sådant jag gillar och skall behålla
    Lergöken från Arabia är jag lite osäker på om den får stanna, men tills vidare kan den få bo här.


Största storleken av krukan "Gabriel" från just Gabriel fyndades igår för 25 kr. Hel och fin, och dessa stora är inte lätta att hitta! Teakfatet var lite dyrare, men jag gillade formen, och den är verkligen välgjord!
    De tre små ljusstakarna av Jens Quistgaard köptes på Tradera. Fick dem för utropspriset 50 kr pga att de var benämnda "tre små vaser". Till höger om dem ser ni lergöken från Arabia med etikett på ryggen. De två andra föremålen får en egen bild.


En närbild på tändaren och på oxen. Tändaren ser ut att vara snidad av en skicklig snickare, och undertill finns en signatur - se nästa bild.
    Oxen är omärkt, men jag hittade en likadan på en säljsida som var märkt Leo Kari. Se här! Får kolla upp vad det kan tänkas vara för någon tillverkare!


JB får jag det till. Ännu en sak att försöka kolla upp! Johan Berg är ett namn som poppar upp i huvudet, men det känns väldig osäkert.
    Kanske är den dansk, och då kan det stå för Jens Bruun (spånar lite bara...)

5 kommentarer:

Frida B sa...

Hej! Läs gärna min retroblogg. Mycket bilder och fakta om loppisfynd och retroprylar! Välkommen till http://www.fridasretro.blogg.se/

A sa...

Ja jag har avslutat mitt facebook-konto.
Hurså? vem är du?

form55 sa...

Jag skulle ju köpa dina spisplatteskydd, men vi hann inte bestämma när det skulle ske. Men kan du inte av någon anledning så är det ingen fara om affären inte blir av.

henkavq sa...

Finns moduler man kan bygga på de Quist ljusstakarna precis som med nagel. Rätt så snygga dessutom.

form55 sa...

Inte de på bilden. Men du kanske menar en annan modell?