onsdag 11 juni 2014

Köksstolarna omklädda

Ni kanske har sett mina köksstolar av Vilhelm Wohlert - en dansk arkitekt som även har gjort en del möbler. Jag köpte dem för ca tio år sedan för totalt 1.800 kr. Då var det den orangea originalklädseln på dem, och det tyckte jag inte passade in i mitt kök riktigt.
    Så jag beslöt att lämna in dem hos en tapetsör och klä om dem i ett mer passande tyg. Jag valde ett svart Hallingdaltyg, vilket är både väldigt snyggt och väldigt slitstarkt. Det är dock inte så billigt,


Firman som gjorde jobbet heter PTV och ligger lite vid sidan om Kungsgatan här i Göteborg. Jag valde dem, både pga att det ligger nära min lägenhet och att jag vet att de gör ett väldigt bra jobb och är specialiserade på retromöbler. Och jag blev helnöjd med resultatet!
    På väggen sitter en av Göteborgs snyggaste neonskyltar! Jag ville helst att det skulle vara lite mörkare ute för att få en bra bild, men nu är det ljust så länge på kvällen så denna får duga.


Angående tyget så kan jag nämna att det formgavs 1965 av Nanna Dietzel som även hon har gjort möbler - bl a ett riktigt fint skrivbord som är väldigt eftertraktat.

3 kommentarer:

Maja. Majahelin@hotmail.com sa...

Hej! Vad snygga stolarna blev :) skrev till dig på Facebook också, undrar om du har några gense Saturnus i någon gömma att sälja? Letar som en besatt - hittar aldrig.. Blir tokig! Hälsningar Maja

Christin sa...

Supersnygga stolar och en härlig neonskylt.

Lena sa...

Förstår att du är nöjd med stolarna för dom blev verkligen snygga! Passar nog dej bättre med svart än orange ;)
/Lena