söndag 26 maj 2013

Megaloppis i Majorna

Megaloppisen i Majorna är årets loppishändelse i Göteborg. Man går aldrig tomhänt därifrån, och som ni ser fanns det mycket fint där - även till fyndpriser.
    Kunde ha köpt i stort sett hur mycket som helst, men man skall ju få plats hemma också.


Första bilden visar glasfynden. Fyra Kylexkannor i olika storlekar, med lock och etiketten kvar. 120 kr för allihop. Nu har jag dubblett på några stycken ifall Allt det gamla goda är intresserad.
    Två tjeckiska vaser som jag vet att Dollybird har börjat samla på. 20 kr/st. Och det lilla röda glaset från Lindshammar går nog till Porslinsbloggen. En tia för den.


Teak måste man hitta för att en loppis skall bli lyckad, och två galgar för en tia styck är billigt. Inte heller skeppan i teak var dyr - 20 kr. Har ju redan en likadan tidgare men... nu har jag två!
    Mycket glad över att kunna hitta fler äggkoppar från Söwekonst! En hundralapp för alla fyra!


Mest porslin här, men de italienska plasthängarna kostade bara en tia styck. Samma pris för det norska fatet, men röd-eld-fatet var dubbelt så dyrt. Kanske något för Porslin & Nostalgi!
    En pastellgrön kanna från Gustavsberg Pastella hade tyvärr defekt handtag, men den var fin för övrigt. 40 kr för den. Och zebrakoppen hade inga nagg eller sprickor, men var krackelerad som de ofta är. 100 kr var inte dyrt ändå tycker jag.


Och till sist en Åviken brödrost! Jag har tittat efter en sådan länge men de brukar vara dyra. Nu fick jag efter lite prut denna för 120 kr!
    Julduken som den ligger på gav jag 20 kr för. Den kanske någon får ta över när det närmar sig jul igen, för den passar nog inte här riktigt.

9 kommentarer:

LoppisListan sa...

Fina fynd du gjort! De där äggkopparna är verkligen skitsnygga!

DeBeer sa...

Brödrosten är verkligen wawawooom-snygg!!! Ser ut som en flyghangar, underbart!!!

Skaffaren sa...

Brödrost och äggkoppar skulle sitta som en smäck!

Catherine N sa...

Ibland så önskar jag att jag gjort som de flesta andra i släkten. Bott i Göteborg. Men bara ibland. Som ex vis den här helgen. Finfina grejer du fått tag på tycker jag!

La mômes Old fashioned sa...

Inga dåliga grejer. Tänk att hitta en zebra bara så där!

Allt det gamla goda sa...

klart jag är intresserad av de kylex som du nu fått dubletter av! och tänk, det är lock på dem också. bra pris du fick. hade hemskt gärna varit med på majornaloppisen, men kunde ju inte i år heller. vad trevligt att du hittade fler av söwekonst-äggkopparna! jag har spanat efter dem åt dig men utan resultat.

Anonym sa...

En liten fråga! Vart tillverkades söve konst sina alster?

form55 sa...

Söwekonsts lokaler låg i Söwestad i Skåne.

Anonym sa...

Det hadde jag koll på :) tänkte på ev. tillverkning hittade en skål med full stämplad med söwekonst, men även ett klistermärke med made i poland. Detta blev jag nyfiken på, men det ligger ju geografisk nära ystad