lördag 29 december 2012

Senaste loppisfynden

Kanske årets sista, men det kan tillkomma något i morgon också. Idag blev det nästan inget trots besök på nio ställen!
    Nästa inlägg som kommer strax innan årets utgång innehåller årets fem höjdare! De fem saker som jag blev mest nöjd med att få in under årets lopp.


Några fler bestick blev det, men de kom inte med på bilden. I alla fall en soppslev (i kartong) och en såsslev från Gense Facette. Gillar modellen mer och mer - mer stilren än Thebe. En rund assiett från Gustavsberg Colorados teservis blev det också för bara en femma.
    Till höger om den ett grytunderlägg som jag återkommer till på nästa bild. Framför dem två finska glas ur serien Miranda av Heikki Orvola som jag har en större modell av. 20 kr/st kostade dem. Och framför dessa två gröna glas av Jens Quistgaard som kostade en tia styck. På samma loppis fanns en exakt likadan för 50 kr! Jag frågade om jag fick den för en tia också men det gick inte alls för sig...
    De gula äggkopparna kommer från Upsala-Ekeby och den vita "Cararra" från Gustavsberg har nog Kåge satt form på. Den ofärgade flaskan kommer från Holmegaard "Gulvvas" av Otto Brauer. Synd att den inte var röd! Jag har en röd men nog vore det trevligt med ett par till i olika storlekar!


Det vänstra grytunderlägget hittade jag i veckan för en tia. Jag hade en lite mindre förut - dessa är 22 och 19 cm i diameter. Finns fler storlekar tro?
    Det är Gense som har gjort dem så det är inte vilket skräp som helst. Och ett läckert mönster på är det också.


"Inget teak?" - kanske ni tänkte när ni såg första bilden! Jodå! Ett par salladsbestick till (har orimligt många nu...). Borsten som ser ut som en igelkott och den snyggt formade "skyffeln" köpte jag på samma ställe, men jag är väldigt tveksam till om de har hört ihop från början. 35 kr gav jag för dessa ihop.
    Längst till höger en klädborste för väggmontage som jag köpte i förrgår för 40 kr. Den övre delen skall skruvas upp på väggen (finns ett hål mitt i borstpartiet där) och den andra delen trycks in i denna. Har inte sett den lösningen förut men det funkar bra!


Men nu fick jag problem! Angenäma visserligen, men jag hade ju en snygg väggborste förut! Den övre är mer strikt i modellen.
    Kanske löser jag det genom att den ena får plats i hallen och den andra i sovrummet! Det känns i alla fall som att jag helst vill behålla båda.

6 kommentarer:

Fammo sa...

Jättefina teak-grejer. Salladsbestick kan man aldrig ha för många av =). Den kurviga klädborsten är en vinnare tycker jag. God fortsättning!

Anonym sa...

Grytunderläggen var snygga!
Gott nytt år!

mvh/ zinkm.

TUSEN VASER sa...

Du lyckas då alltid hitta fina saker;)reportaget i Retrofolk var kul att läsa. Gott Nytt År 2013 med önskan om många fina fynd!

Helena Högberg sa...

Jag stod och fingrade länge på ett sådan grytunderlägg i en 5:- låda idag men lämnade det kvar! Får besöka loppiset igen, det finns kanske kvar :)Ha ett Gott Nytt År!

maja helin sa...

gott nytt år till dig! följer din blogg regelbundet, lär mig mycket och får se många fina saker :) jag gillade den böjda bäst :) hälsningar maja helin

S:t Olof sa...

Tack för alla fina blogginlägg under året. Önskar dig ett riktigt Gott Slut och ett Gott Nytt Retro År!