måndag 31 december 2012

Årets fem höjdare

Enligt årlig sed nu så presenterar jag de fem sakerna som jag gillade bäst att kunna visa här under detta året. Det har varit riktigt svårt att välja ut just de fem sakerna som skulle vara med. Jag hade drygt ett tjugotal att välja emellan.
    Det har inget med att jag har skaffat dem billigt utan att det är saker som jag har varit nöjdast med att kunna komplettera mitt hem med. Ingen inbördes ordning på dessa.


Stig Lindbergs väggplakett kunde jag ha haft med i vår inbördes tävling som slutar nu, men jag hade ångrat mig så om jag hade sålt denna.
    Detta är en av hans allra snyggaste väggplaketter tycker jag - inte så jätteovanlig dock. Jag tror att den är från slutet av 50-talet, men är inte alls säker. Inlägget hittar ni här!


Detta är nog årets glasinköp för mig. Gillar verkligen det geometriska motivet och jag hade tänkt att ha en liknande - helst i en annan storlek bredvid denna.
    Den kommer från Orrefors glasbruk och Ingeborg Lundin är kvinnan bakom mästerverket. Inlägget finns här!


I Markaryd blev detta både det dyraste och finaste inköpet i somras. Ett cocktailset från Georg Jensen, formgiven av Georg Schütt - kanske i början av 60-talet.
    På bilden har jag just lagt in den i en låda i sideboardet, och det var tur att den inte var ett par millimeter större för då hade den inte gått in. Inlägget om den finns här!


Denna fina taklampa köpte jag av en bloggkollega - Stefan på H55-bloggen. Senare framkom det att den är gjord av Bergboms som låg i Malmö. Inlägget hittar ni här!
    Kronan på verket blev när jag fick meddelande av en annan bloggare - Wanja på Wanjas Vardagsrum att vägglampetter av samma typ fanns på ett ställe, så hon köpte dem åt mig. Scrolla ned så ser man en sådan här!


Det dröjde flera år innan jag hittade Kay Bojesens apa i teak med rätt utseende och pris. Men nu hänger den på en hylla bredvid fem andra trädjur av Bojesen.
    Vill man ha en sådan här så får man se upp, för det finns en mängd kopior av olika grad av likhet. Inlägg om denna hittar ni här!

Nu önskar jag ett Gott Nytt År till alla mina läsare och hoppas att nästa års sammanfattning kommer att innehålla ett matbord som jag var på vippen att vinna i en auktion i år.
    Eventuellt blir det en flytt till en annan lägenhet också! Jag vet inte än om jag får den, men i så fall blir det mycket prylar att flytta med sig!

16 kommentarer:

Lena sa...

Vad kul att se din 5-itopplista, jättefina saker allihop! Nu får vi hoppas att du får lägenheten och att 2013 blir lika givande på loppisfronten. Gott nytt år! Vi ses!

Ulrika på Leta Retro sa...

Gott Nytt år! Kul att se dina fynd som vanligt!

Christiaan sa...

Gott Nytt år Jan, hoppas på fina fynd och god hälsa 2013

S:t Olof sa...

Gott Nytt År Jan, hoppas du hittar ditt bord.

DeBeer sa...

Gott Nytt År!!!
Glöm nu inte att packa ner Malva-delarna till mig när du kommer till storstan i februari :-D

Anonym sa...

Toppgrejor som vanligt Jan!

Gott Nytt År / Lars

katrin sa...

Naturligtvis hittar du drömbordet 2013!
Fina fynd som vanligt, det var de jag misstänkte.
Gott nytt fyndår!

UpsalaEkeby sa...

Fina fynd! Min favorit var Bojesen-apan. Inte lätt att hitta äldre varianter av den!

Lybtar sa...

Du gjorde helt rätt i att behålla Lindbergen. Du hade absolut ångrat dig.
Håller tummarna för att det blir en flytt inom kort.

Viktoria sa...

Håller med föregående talare, du gjorde rätt i att behålla Lindberg. Sååå snygg!Gott Nytt År! / Viktoria

Gila sa...

Lycka till med flytten när den blir av! Fina fynd som vanligt!

Helena Högberg sa...

God fortsättning på det nya året! Vad klokt att inte sälja det man gillar, jag ångrade en del av mina försäljningar, ville ha dem kvar, men man lär sig väl av misstagen :)

TUSEN VASER sa...

God fortsättning Jan! Fina saker må jag säga och lampan är en höjdare;) Ha det gott!

eli sa...

Classy som vanligt. Ingeborg Lundins skål är ljuvlig. Och du gjorde rätt i att behålla tavlan. Jag behöll ett par lampor som hade kunnat inbringa pengar till tävlingen.

trillivippa sa...

Din topplista är svårslagen, jag hade gärna haft allt själv! :)

La mômes Old fashioned sa...

Väggpaletten är sånt himla kap tycker jag :)