söndag 25 november 2012

Nya helgfynd

Några saker har jag hittat i veckan. Mulet och regn denna helgen också, så därför blir det några blixtbilder som jag hade hoppats att undvika.
    Inga höjdarfynd bland detta, men en sak fick jag in idag som kommer att få ett eget inlägg om några dagar.


Först glasfynden där jag återkommer till den svarta vasen med luftbubblor i längre ned. Bredvid den ett rött glas från Reijmyre "Lorry". Jag har 7-8 st likadana förut. Och till höger om den en ölbägare av Erik Höglund.
    Mittenraden från vänster innehåller två ISI-vaser (ISI-kub?) från Gullaskruf. De tre gröna ljuslyktorna är Reffla från samma tillverkare. Men den lilla ljusröda tulpanljusstaken har jag för mig kommer från Reijmyre.
     Bredvid den en liten Fuga från Orrefors. Och liggande en lila bambuvas från Åseda. Gemensamt för allt detta är att det har kostat max 10 kr/st!


Våffeljärnet från Husqvarna är formgiven av Sixten Sason och jag har ett sådant förut, men när det plus två av glasgrejerna på förra bilden kostade 50 kr ihop så kunde jag inte låta bli att köpa.
    En stor Gunillakruka från UE köpte jag idag för 30 kr. Kryddsatsen i teak var lite blek men blev fin efter lite teakolja - 25 kr för dessa. Och Prunuskoppen i fint skick köptes på Myrorna för en femma! Har de tagit in julvikarier redan tro...? Jag skall få ett fat gratis från en kille som jag berättade det för.
    En liten brosch som kommer uppförstorad i en annan bild. Såssleven från Genses Focus de luxe köptes för en tia i måndags. Synd att jag redan hade en likadan som jag har betalat betydligt mer för!


Ett gäng plastprylar som egentligen inte är min stil, men det finns säkert andra som jag kan byta eller sälja till. Koldburken kostade 30 kr och vattenkannan 20 kr, men de andra har jag betalat 3-10 kr för.
    De små skoporna i olika färger har ni säkert hört talas om. De är närmast att betraktas som en designklassiker när det gäller hushållsplast.


Här är broschen i tenn och teak. På baksidan står A-RAMSAY, och jag hittar inga uppgifter om det nu när jag kollar snabbt.
    En tjugolapp fick den vara värd i alla fall tyckte jag.


Och här är den svarta vasen från Åfors glasbruk. Den är signerad "G.H 192 Åfors" undertill. G står för Ernest Gordon och H för hyttarbetad. Retromoderndesign i Helsingborg har en likadan fast mindre till salu för 1.600 kr!
    Citerar glasrikets och Bertil Valliens hemsidor: "Engelsmannen Ernst Gordon anställdes som formgivare vid Åfors glasbruk 1954. Han kom då från Kosta glasbruk. Men han kom inte överrens med Erik Åfors så Gordon slutade 1961.

7 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Det var attans vad du hittade grejer då, här har det ju inte varit nåt drag i veckan pga förkylningen...mycket fint i alla fall!

Om du inte ska ha kvar Refflorna så nappar jag gärna på dem, har mest röda så det skulle passa bra med några fler gröna också!

Lena sa...

Ja jag håller med föregående, det var väldigt vad du hittar. Jag åker nog till fel ställe för jag hittar då inte så mycket :). Hittade iaf en Thebe potatissked för en femma, alltid något ;).
Lena

RETROknoppen sa...

Först å främst, den svarta glasvasen är verkligen vacker!
En stor variation av inköp har du gjort,,,Det känns nästan som mitt val, om jag hade haft en riktigt bra loppisvända *ler*
Brunus-kopp(garanterat och förvånat hjärnsläpp på Myrorna men å vad trevligt för en gång skull)teakstället, Lorry-glaset och så plastdetaljerna,,,skoporna hade jag med om för ett par inlägg sen;)

Lybtar sa...

Skoporna gillade jag skarpt. Sådana skall jag också leta efter.
Insåg nu när jag såg din svarta vas att jag har ngt liknande i skåpet. Och vips... Den var också signerad med åfors och ngt mer som jag inte kan läsa. Det var kul.

La mômes Old fashioned sa...

Vilken skörd :)

Maria på tid och rum i Årsta sa...

Heja julvikarierna!

Grön Kold till salu?

Ta mig tillbaka! sa...

Du driver en intressant och läsvärd blogg, det vill jag tacka för! Välkommen att följa min http://tamigtillbaka.blogspot.se/