söndag 6 november 2011

Adventsljusstakar i teak

Både igår och idag har jag varit på julmarknad och köpt ljusstakar. Igår blev det den i mitten och idag hittade jag turligt två likadana elljusstakar. Dessa är märkta LUMA 179B, och fastän de ser ut att vara från 50-talet så tror jag att de är från mitten av 60-talet någon gång. Jag har inte provat dem än, men om de inte lyser så går det att laga.
    Jag hade redan tre teakljusstakar sedan föut som jag faktiskt gillar bättre. Inlägg om dessa finns här och här. Den röda julduken utan en massa onödig dekoration köptes också idag för en tjuga.

12 kommentarer:

DeBeer sa...

Hittade tyvärr inget roligt till dig igår, stod ett tag och fingrade på minsta svarta LA-ströaren för 100:- men lät den stå!

form55 sa...

OK, inget att göra åt. Den minsta svarta har jag t o m i dubblett så det var rätt att låta den stå.

Lilladockan sa...

Vansinnigt fina! Var det lite lugnare på julmarknaden idag? Eller besökte du kanske något annat ställe idag?

form55 sa...

Det var samnma ställe idag också, ch det var klart lugnare, trots de hade fyllt på borden ganska mycket. Jag kom 09.50 idag och hade lika många före mig idag som igår - sex st.

Gunilla sa...

Verkligen härliga!

trillivippa sa...

Jättesnygga! Jag har en likadan utan el som jag tycker väldigt mycket om. Ska du sälja de med el?

form55 sa...

Tja, det lutar nästan åt det. Jag såg tre på tradera hade gått för 741, 561 och 356 kr, och har man två så kanske det kan bli ännu högre summor. Är du intresserad?

Allt det gamla goda sa...

ah, måste ut i myrorna och emmausbutiker. har varit sjuk de senaste veckorna så jag har inte kunnat ut och spana på julgrejerna som åkt fram. dock har jag det på det torra med adventsljusstakar. men skulle en ljuskvast, den som brukar bli så dyr, dyka upp så skulle man inte tacka nej!

form55 sa...

På Myrorna och Emmaus kostar säkert ljusbuketten minst lika mycket som på tradera, och på ställen där de är billigare står det handlare i kö i 3-4 timmar och klipper dem direkt när det öppnar. Men nog kan man ha tur och hitta en på ett mindre ställe, även om det är högst osannolikt.

ordningsfrun sa...

Kanonfina! Min mormor hade två sådana. jag undrar var de tog vägen....

Yvonne sa...

Jag har också en sådan (el).
Visst vet du att de tillverkas fortfarande? Men nu i ek ;)

form55 sa...

Det hade jag ingen aning om faktiskt!