söndag 20 november 2011

Ny Rhapsody + helgens fynd

Köpte en ny storlek av Rhapsodyglasen på loppis för ett tag sedan, eller rättare sagt två likadana. Det är glaset längst till vänster och den har den största kupan av de glasen jag har hittills, men en cm lägre än det högsta.
    Nu har jag sju olika modeller och det finns flera till som jag inte har än. Man undrar om någon vet säkert hur många det finns?


Och här är en bild på helgens inköp. Tre Zebra tefat (koppar är värre att hitta på loppis), en japansk träljusstake som jag hade fem st av tidigare, en Åsedavas (19,5 cm hög) som nog kommer att hamna hos någon annan retrobloggare, och till sist ett litet lok i glas som det har sålts godis i för 100 år sedan.
    Köpte även en tung glasvas som jag misstänkte var från Alsterfors, men troligtvis är den från Skruf. Den kom inte med på bilden.

6 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Rhapsodyglasen är så vackra.

precis en sån sa...

Vi har också Rhapsodyglasen som vi kombinerar med Holmegaards Canada.

Gunilla sa...

Mycket fina! Trevligt att duka med.

trillivippa sa...

Imponerande samling Rhapsody med tanke på att du inte samlat så länge. Synd att jag inte hann köpa de där 7 till dig innan de försvann...
Och Åseda-vasen är nog lika hög som den jag redan har? Annars är jag en spekulant på den. :) Ska mäta min när jag kommer hem ikväll.

Allt det gamla goda sa...

är glasen rökfärgade? jag gillar det skarpt.

trillivippa sa...

Min Åseda-vas är lika hög som den du köpt. Men jag känner på mig att det finns en annan retrobloggare som kommer bli väldigt glad för den. ;)