söndag 21 augusti 2011

Markaryd

Det årliga besöket på Markaryds antik- och samlarmarknad är avklarat. Det blev en hel del inköp ändå och mycket av dem var fina grejer!
    Man hittar alltid fina grejer i Markaryd, men med så många säljare med så mycket prylar så vore det konstigt om man kom hem tomhänt.


Två krukor av modellen större och finare. En Bo Fajans "Tellus" i storlek åtta. Fatet som ligger framför är till samma krukmodell men är lite mindre.
    Den andra krukan är Upsala-Ekeby "Pepita" - tror att det är den storsta modellen. Har flera intressenter som vill köpa en sådan så jag hör av mig till dessa, för jag tänkte inte behålla den.


Avdelningen för färgat glas kommer vi till nu. Skålen är en "Fuga Facett" från Orrefors. De båda kularna kommer från Holmegaard - såg även en från Alsterfors och upphängningsfästet såg annorlunda ut på den. Den gula passar perfekt till min vas.
    Vasen köpte jag åt Benny (Porslinsbloggen) om han är intresserad. Den är 22 cm hög för upplysnings skull.


De tre ströarna från Gustavsberg var det första jag köpte. Tyvärr fattas pepparströaren, men den borde vara lättare att hitta än saltströaren som fanns med. Det är inte ofta man ser denna variant i lime/vit.
    Stengodsminiatyren har Bernt Friberg gjort. Har länge velat ha en stengodsvas av Friberg (förutom Selectaserien) och nu var det dags!
    De båda skedarna kommer från Gense och är ur "Thebe"-serien. Jag har köpt på mig en hel del delar när jag har hittat till bra pris, men jag vet inte om jag skall behålla dem i längden. Jag har ju satsat på ett par andra serier också så det får nog räcka.


Nu kommer vi till teakavdelningen. Smörgåsunderläggen med hållare kommer från danska Digsmed som jag har en hel del andra delar från. Gillar stuket på deras föremål. Äggkopparna är omärkta men ser ut att komma därifrån också - men det finns iofs fler danska tillverkare som har gjort likande saker.
    Saltströaren var också omärkt men billig, så den åkte med av bara farten. Ölgåsen har Johnny Mattson gjort. Tyvärr råkade jag knäcka av en liten bit av "svansen" i transporten hem. Får väl limma dit den igen, men prisen blev väl inget större fynd längre då.


Och till sist en jultidning från 1963 med en artikel om Stig Lindberg. Kommer nog i ett separat inlägg sedan om så önskas.
    Köpte även ett reklamaskfat från Svenska Amerikalinjen, ett vykort och en hotelletikett. Jag är hyfsat nöjd, men hade gärna velat utöka samlingarna med blåsvarta kryddburkar från Rörstrand och glas ur serien Party, men det fanns inget som jag inte redan hade.

10 kommentarer:

Helena sa...

Hyfsat nöjd? Tycker du hittade massor! Ska bli intressant att se ditt inlägg om tidningen sen.

Maggan sa...

Fina prylar hoppas att du fyndade!

form55 sa...

I stort sett allt jag köpte var det fyndpriser på. Bilder från tidningen kommer kanske inte i nästa inlägg men snart.

Yvonne sa...

Å vad härligt med mässa!!!
Och jätte fina saker du hittat!

Gila sa...

Väntar med spänning på inlägget om Julposten (tidningen)

Allt det gamla goda sa...

oj oj oj, du gjorde många fina inköp ju!
jag kom med buss från hässleholm och fick gå den rejäla biten mellan stationen och marknaden, det var styvt, men jag såg mycket intressant på vägen.

jag såg en pepita-kruka och funderade en stund på den, men köpte istället två andra snygga krukor, det kommer i nästa inlägg.

jag hade känt igen dig tror jag, från bilden i tidningen "retro" där din blogg var med, då hade jag kommit fram och hälsat om jag sett dig!

trillivippa sa...

Verkligen bra fynd, känns som att man borde försöka ta sig till markaryd nästa år!

form55 sa...

Yvonne - Mässa är medicin för själen!

Gila - Kommer nog i helgen.

Allt det gamla goda - Jag fick skjuts dit men gick samma väg till stationen för att åka buss till Hässleholm efter mässan. Sedan tåg hem. Vi kanske ses nästa gång.

trillivippa - Det tycker jag verkligen att du skall göra. Och då kanske du har betydligt närmare dit än nu.

Marie Mawii Johansson sa...

Hej är pepita krukan kvar? Jag är isåfall väldigt väldigt intresserad! ☺ maila mig gärna
never_mind_me@hotmail.com
Hälsningar Marie

form55 sa...

Nej, tyvärr Marie. Den är borta för länge sedan. Inlägget är tre år gammalt.