söndag 19 juni 2011

Tre kaffekoppar i gult

Från tre olika tillverkare men ändå ganska lika, och med fina grafiska mönster. Jag skulle tro att de är ungefär lika gamla (vad säger du Benny?) - kanske från mitten av femtiotalet.
    Koppen längst bak till vänster kommer från Gefle porslinsfabrik och heter Sol. Brevid den till höger en Rörstrandskopp där dekoren är okänd. Längst fram i mitten en kopp från Karlskrona porslinsfabrik.

9 kommentarer:

Ulrika på Leta Retro sa...

Snygga! Jag har själv ett halvt dussin av den namnlösa Rörstrandskoppen. Och några till i samma stil. Se http://letaretro.se/2011/02/02/mina-kaffekoppar/

form55 sa...

Det inlägget måste jag ha missat. Den namnlösa har jag två koppar av och fyra fat. Vill någon byta till sig dem så går det bra!

Stina sa...

Jag har assietter av Karlskrona! Väldigt tjusiga! Hör av er om någon är intresserad!

Herr Movarp sa...

Jag håller med om att åldern är nog densamma ungefär, men slutet av 50-talet stämmer nog bättre.

Randiga Tråden sa...

De är så snygga tillsammans.

trillivippa sa...

Väldigt tjusiga! Den från Karlskrona är min favorit, stod och höll i några sådana på Retromässan tidigare i vår men det blev inget köp. Ångrar det nästan för de är väldigt fina.

Gila sa...

Triss i skönhet!

sandra sa...

Jag lyckades samla ihop en komplett kopp+fat+assiett av den namnlösa Karlskronadekoren. De är inte så vanliga här nere i Karlskrona, konstigt nog. Sen, i våras hade en Antikaffär utförsäljning på 8 eller 10 st, minns inte riktigt, av de assietterna för en tia stycket, köpte såklart! :)
Jag är intresserad av att byta till mig de namnlösa Rörstrandarna, samlar på dem. :) Vad söker du? Ta en kik hos mig och se om du finner något intressant!

form55 sa...

Sandra - kan du fixa Partyglas som jag inte har i samlingen så är det inga problem med bytesmaterial, och naturligtvis får du pengar emellan också.