torsdag 23 juni 2011

Johansfors Party - Coupeglas

Jag är osäker om bara en av dessa modeller kallas så eller om de första har ett annat namn. Efterrättsskålar och glass-skålar har jag även sett dem kallas. Dessa har jag bara i fyra färger, så orange, ljusblå, svart och vit fattas i samlingen.
    Det finns även en variant med samma form fast utan fot, men de har jag inte alls. Tar gärna emot tips om var jag kan komma över dessa!


Nästa modell har jag bara dessa tre av, och de har jag nyss fått erbjudande om att få byta till mig. Dessa finns i två storlekar.
    Den undre bilden där detta syns kommer från en gammal Traderaauktion där jag var alldeles för snål. Om det är din bild och du inte vill ha den här så tar jag bort den.


4 kommentarer:

trillivippa sa...

Wow, jag hade ingen aning om att det fanns såhär många snygga modeller! Gillar verkligen den undre med den lite klumpigare foten.

form55 sa...

Det finns fler modeller än man tror. Och då ingen av dem är speciellt vanlig så kan det dröja innan man har alla modeller i alla färger!

Christian sa...

Helt rätt men det är ju det som gör det rolligt också, dvs att det är svårt att få tag på och att det kan ta flera år. Knappast roligt att samla på något man lätt kan få komplett.

Roland Östholm Östholm sa...

Äntligen hittade jag en sida som gav mig uppgift om mina 6 Cocktailglas - de två nedre bilderna - jag har letat i flera veckor. Ett stort tack