torsdag 16 juni 2011

Tändsticksplån

Sådana hade jag en stor samling av för några år sedan. Jag sålde hela samlingen och ett tiotal samlingar till för att kunna komma fram normalt i lägenheten - förut fanns det små öar man kunde sätta fötterna på! Och så kunde jag inte ha det, så pengarna jag fick när jag sålde samlingarna blev en grundplåt till inredningen som den ser ut nu.   
    I alla fall så hade jag många fina eftertraktade tändsticksplån med reklam för bilar, läsk, kaffe, bensinbolag, öl, rederier mm mm. Och nu när man hittar något extra fint så kan jag inte låta bli att köpa något enstaka, men elva banankartonger fulla skall det inte bli igen!


Översta plånet är inte ihopvikt och förutom att den gör reklam för NK så finns det även en symbol för H55-utställningen på den! Övriga plån talar väl för sig själva.

12 kommentarer:

Ulrika på Leta Retro sa...

Jag har en tändstickssamling från 70-talet. Hur säljer man den????

form55 sa...

Skicka en bild på en del av materialet så skall jag se om det finns något intressant där. Det gäller att exponera det mest intressanta när man säljer.

Anna sa...

Oj, 11 banankartonger var lite väl mycket kanske! :) NK-plånet var riktigt fint!

Randiga Tråden sa...

Det finns så mycket vackra omslag, jag har en del roliga själv.

Jess sa...

Nu ler jag inombords. 11 banankartonger! Vi har 2 banankartonger fulla med främst vita små askfatsfiguriner (inte faten) från Ekeby. Men 2 kartonger känns plötsligt inte lika maniskt mycket idag. Vi har slutat samla på dem nu. Tror jag... ;-)
Kul att hitta själsfränder genom bloggandet. Förstår samlandet! Det är superskoj! Tänk att du bytte mot grundplåt till inredningen. Kul grej.
Gillar verkligen NK-plånet. Ett smycke med fantastisk mönster och vackra färger.

trillivippa sa...

Se där, 11 banankartonger är ju en hel del! Sålde du av så mycket fint så förstår man att du haft råd att köpa allt du har nu. Och jag tycker helt klart att du har bytt upp dig, hellre en snygg retrolya än 11 banankartonger. ;)

form55 sa...

Tändtickssamlingen var bara en samling som jag sålde. Den stora Coca-Colasamlingen rök också. Samt mina 300 gamla flaskor, de 200 plastföremålen från kalaspuffspaketen, drygt tusen läsketiketter, zingosamlingen och festissamingen - och några samlingar till. Fick in över 70.000 kr på det - som snabbt gick åt till fina möbler och lampor!

La Momes Old Fashioned sa...

Och hur länge har du samlat undrar man ju då? :)

form55 sa...

Inte så värst många år faktiskt. Jag brukar samla intensivt när jag är igång.

Skaffaren sa...

Jag sålde min samling på Tradera.
De bästa var och en för sig, de övriga i klump.

Anna sa...

70.000 kr var inte illa! Vet du hur mkt pengar du hade lagt på samlingarna?

form55 sa...

Jag hade nog lagt lite mer ändå, men jag ville ha in pengarna snabbt. Jag har alltid gått in till 100% när jag har samlat och det har inte blivit mycket pengar över till något annat.