söndag 27 oktober 2013

Borås antikmässa och några loppisfynd

Antikmässan i Borås brukar jag besöka varje år. Det är Västsveriges största antikmässa och ligger bara en timme bort med buss nummer 100.
    Några saker brukar jag få med mig hem, och i år blev det en Kågekruka modell större för 225 kr, en väldigt stilig teakskål, signerad GA, där A:et är placerat inuti G:et, för 200 kr. Två bestick - en stor sked av Jens Quistgaard för 60 kr och en liknande norsk för 40 kr.Övrigt på bilderna är loppisfynd från de senaste dagarna. En orange Kvartettbricka av Stig Lindberg i minsta storleken för 20 kr. De orangea verkar vara ganska ovanliga! På den tre glas Stripe från Johansfors för 25 kr/st. En mortel i teak (behöver jag en till...) för 20 kr.
    Den gröna glasburken från Reijmyre är formgiven av Tom Möller. Jag hade bestämt mig för att bara ha rökfärgade sådana, men när jag såg denna gick den inte att motstå! Liten emaljmugg i perfekt skick för 30 kr kändes prisvärt, men den kommer inte at stanna här. Och till sist en rejäl galge som ser dansk ut (har bara sett denna modellen i Danmark) för 15 kr.


En sak till har jag faktiskt köpt. Ännu en gul kopp från Rörstrand Entré. Klart dyrare än de jag har köpt tidigare - mellan 50-100 kr har alla kostat. Denna fick jag ge 250 kr för, men jämför man med fina antikaffärers pris så var det billigt. Ett ställe här i stan tar 750 kr för en sådan!
    På bilden alla jag har nu. En turkosblå till hade inte varit fel. Sedan finns det en lite mindre modell utan fot, och sådana har jag bara en av - en gul.

Nu följer några bilder från mässan!


Giraff (?) av Stig Lindberg, signerad. Visst är den charmig, men känns inte direkt som Stigs tycker jag.
    Tror att den kostade 2.500 kr, eller lite till. Väl dyrt tycker jag.


Fin stengodsvas - även denna av Stig Lindberg. Och 3.300 kr var för mycket för min plånbok. Annars hade jag gärna haft en 3-4 st liknande på hyllan.


En dansk utfällbar klädhängare. Vill gärna ha en herrbetjänt, men inte den vanliga som felaktigt brukar kallar Brevettato (som bara betyder patenterad).
    Dessa är riktigt snygga och jag missade en på bakluckeloppisen i våras för 60 kr. Det var en antikhandlare som köpte den.


Stor olja av Baertling! Beundrade den bara på avstånd. Dessa kan man ju bara fantisera om. Priset brukar vara sjusiffrigt!


Tre olika dörrskyltar av Marianne Westman samtidigt är en ovanlig syn. Säljaren hade även ett tiotal blåsvarta kryddburkar av samma kvinna, men tyvärr hade jag allihopa i samlingen redan.
    Min samling av de blåsvarta kommer snart att utökas förresten. Byte på gång!


Den största kryddsnurran från Digsmed som jag har sett! hela 16 burkar, men jag tycker att mittendelen är väl stor här. Och glasburkarna är rakare än de brukar vara.
    Om någon undrar vad som syns i mitten så är det ett servettställ som hade placerats där.

2 kommentarer:

Yvonne sa...

Om du inte ska ha kvar Stripe-glasen så är jag spekulant!!!!

I övrigt jätte fina fynd som vanligt! Och jätte roligt att få se fynd från mässan. Giraffen hade jag så gärna velat ha! <3

DeBeer sa...

Jag är så imponerad av volymen saker du bär hem hela tiden!!!