onsdag 17 oktober 2012

Stor Rörstrand Caolina

Köpte denna idag av en privatperson här i Göteborg. Inget jättefyndpris, men jämfört med antikaffärer på fina gatan så var det billigt.
    Det är alltså den största vita vasen - de andra hade jag förut. Denna är 31,5 cm hög och är kanske den största modellen i serien.


En bild av den delen i stringhyllan där den står. Saker byter plats och byts ut. Man provar sig fram tills det känns helt rätt.
    Brickan bakom vaserna kommer från Söwekonst men skålen till vänster är omärkt.


Jag tog bort glasdörrarna till vitrinskåpet för att undvika reflexer, men de tre randiga i grönt/blått är från Alsterfors och P O Ström.
    Den stora mörka glasskålen är en Ariel av Ingeborg Lundin och de två små till höger om den är Ravennor av Sven Palmqvist.

5 kommentarer:

DeBeer sa...

Jösses så snygga de är i grupp! Ibland är det bara att öppna plånboken om man verkligen vill ha något :-D

Lybtar sa...

Ser ju riktigt snyggt ut det där.
Blev det ngn ovanlig P O Ström på loppisen??

Lena sa...

Ja, jag håller med, riktigt snyggt. Det blir så annorlunda när man sätter vaser i grupp, har aldrig tänkt på det förrut :)

Anonym sa...

Dessa Caolinavaserna måste man bara gilla. Jag har aldrig stött på de mellanstora men de stora o små har jag fått tag i. Din samling är verkligen snygg i hyllan. Du har inte hittat någon annons eller liknande om Caolina? Det skulle vara intressant att veta hur många delar det finns. /Lars

form55 sa...

DeBeer - Vill man fynda dessa på loppis så får man hålla på och leta tills man avlider förmodligen!

Lybtar - Ingen Ström tyvärr - den hann bli såld.

Lena - Olika höjder och färger i samma serie i grupp blir väldigt fint!

Lars - Vet tyvärr knappt något om dem. Men det finns 4-5 olika former med samma namn. Jag har ju två svarta mellanstora och jag byter gärna bort en av dem mot en svart i en annan storlek! Maila mig så kanske vi kan planera ett byte!