söndag 29 maj 2011

Stockaryd

Igår och idag har jag varit på årets första utemässa för min del - i småländska Stockaryd. Jag har varit där i kanske tio år i rad och brukar alltid komma hem med något trevligt. Egentligen skall mässan endast äga rum idag på Söndagen, men nästan hälften hade packat upp redan på Lördagskvällen.
    Jag brukar köpa mest på Lördagen faktiskt av någon anledning, men i år blev det inte så. Jag kom dit vid 13-tiden och när jag lämnade mässan vid ca 17.00 så hade jag inte köpt någonting! Kom dit i morse igen strax innan 06.00 och då regnade det kraftigt i en timme. Sedan blev det soligt och fynden började dyka upp!


Två blomkrukor från Bo Fajans "Tellus" för 200 kr ihop. En glasskål och ett glas "Party" från Johansfors i en ovanlig storlek för 50 respektive 100 kr. En skål "Våga" av Wilhelm Kåge för 150 kr (det fanns en likadan till i ett annat stånd för 300 kr, men den försvann snabbt också). Och så kunde jag köpa Stig Lindbergs fina vas "Vinda" för 650 kr - lite dyr kanske men den är inte lätt att hitta!
    Sedan blev det en bunt vykort, en gammal reklampenna, ett reklamtändsticksplån och nio saker som jag köpte till andra personer. Jag känner mig relativt nöjd med helgens inköp ändå.

6 kommentarer:

Ulrika på Leta Retro sa...

Kågen var ju ett helt fantastiskt fynd!

eli sa...

Verkar som en lyckad resa!

Allt det gamla goda sa...

jag brukar alltid kika efter vinda-föremål i kartonger på loppisar, en dag hoppas jag på att hitta ett ytterfoder eller kanske din vas! man vet aldrig..

trillivippa sa...

Härligt att du är nöjd med helgens fynd! Krukorna var ett riktigt kap, tycker att dessa brukar bli orimligt dyra (oavsett hur små de än är) på Tradera nu för tiden. Vinda-vasen är jättevacker och väl värd varenda krona du fick betala för den.

TUSEN VASER sa...

Hade ingen aning om vad som händer i Stockaryd, ska försöka minnas det till nästa år. Du är "fena" på att hitta fina saker!!

form55 sa...

Ulrika - Ja, den brukar vara dyr!

eli - Jodå, jag är nöjd.

Allt det gamla goda - Tyvärr så dyker de nästan aldrig upp på loppisar. Men nog letar man alltid.

trillivippa - Vindavasen var det som jag var nöjdast med. Jag har bara sett en till salu förut och den var mycket dyrare.

Cinna - Satsa på Markaryd i Augusti istället. Det är minst dubbelt så stort.