söndag 5 september 2010

Rörstrand - Blåsvarta kryddburkar

Eftersom jag bl a hittade ytterligare en kryddburk till samlingen idag på GP-loppisen så tänkte jag att det är lika bra att jag visar alla mina.
    Det var 1958 som Marianne Westman formgav dessa, men även större burkar med bl a lingon, sill mm. Men jag tänkte bara skaffa kryddburkarna - i alla fall än så länge. Det finns en massa olika kryddnamn på burkarna att leta efter, och dessutom finns burkarna i två storlekar. Den mindre av kryddbukarna är på 0,1 liter och heter MW74. Den lite större är på 0,166 liter (en och två tredjedels deciliter) och saknar modellbeteckning.
    Helena på bloggen Porslin och nostalgi har gjort en bra lista här. Har du sett fler än dessa så hör av dig!

Här är mina mindre burkar. En saknar som synes lock, men kanske hittar jag en dubblett billigt som jag kan låna locket ifrån.


Och dessa är de lite större som jag nog gillar bättre än de små.


Som synes saknar jag många än, men charmen med att samla är att man blir glad varje gång man hittar en ny burk till samlingen.

7 kommentarer:

Lybtar sa...

Idag lärde vi oss att det finns tre stolekar. Kolla in bilden i vår blogg. Det var super roligt att lära sig det.
Fin samling du har nu. Skall spana efter nya till dig, nu kan vi ju alltid kolla på bilden så vet vi vad du har.
Tack för allt idag.

form55 sa...

Ja, jag såg just att det hade tillkommit en större. Frågan är bara om det finns så många fler sorter än denna? Du får fråga experterna i PES.

matilda sa...

Vad kul! hade ingen aning om att det fanns större storlekar, utan det är bara dom mindre man har sett på diverse ställen(till hutlösa priser)

form55 sa...

De mindre verkar klart vanligare. Jag vet inte vad du tycker är hutlöst dyrt men några billiga av de stora har jag tyvärr inte hittat.

Av de mindre har jag köpt tre för 30 kr/st och en för 50, och det är jättebilligt. Min smärtgräns är 150 kr för de små och 200 för de stora.

ELi sa...

Alltid kul att få detaljinfo, som att MW formgav dem 1958.

Lybtar sa...

Jag skulle vilja påstå att de små burkarna inte är lika eftertraktade som de större. Arom kryddburkarna går också oftast dyrare.
Men det finns ju vissa lite ovanligare kryddburkar och de kan ju priserna springa i väg på.

trillivippa sa...

Tack för att du länkade till det här inlägget i min blogg, nu har jag lärt mig lite mer om de fina burkarna! :)
(Kan ju avslöja att jag fyndade alla mina fem stora burkar för det otroligt snälla paketpriset 350kr.)