tisdag 13 mars 2012

Ystad Metall

De mest kända föremålen från Ystad metall borde vara ljusstaken Liljan som formgavs av Ivar Alenius Björk (1905-1978) på 30/40-talet någon gång - har inte hittat mer exakta uppgifter.
    De brukar kosta en hel del, och jag tycket att priset har stigit rejält på några år. Dessa har jag köpt för ett par tior styck på loppisar, men fina antikaffärer tar flera hundra kronor! Men det finns gott om kopior så kolla noga märkningen undertill så att det är originalet om du vill ha en sådan!


På bilden även en liten vas som jag köpte för några veckor sedan för en femtiolapp. Jag har inte sett en sådan förut, men jag har heller inte tittat efter någon.

5 kommentarer:

DeBeer sa...

Har du hittat några vasinsatsen till dem också?

form55 sa...

Jag har sett några med glasrör, men inte till de priserna som jag kan ge. Har inte satsat på dessa alls, men om man ser dem för 20 kr så kan de inte stå kvar!

DeBeer sa...

Helt rätt inställning - Loppa mera!!! Fler fina Loppisar till svenska folket!!!

trillivippa sa...

Äger inte en enda, men precis som i ditt fall skulle jag gladeligen slå till om jag hittade någon till bra pris.
För stilrena klassiker är de allt.

Allt det gamla goda sa...

jag är ju mässingsnörd men har ännu inte köpt någon "liljan" trots att de passerat mig många gånger de senaste åren, här och var. vet inte om det är något med formen som jag inte gillar.. har du sett mitt senaste inlägg förresten? :)