söndag 11 december 2011

Nyinköpt på loppis

Även denna helg har jag gjort åt pengar på loppisarna. Fem blomkrukor köpte jag men en kom inte med på bilden. De två vita till vänster är från Steninge, och de två andra är Gunillakrukor från Ekeby. Den som inte kom med är en limegrön kruka från Bo Fajans.
    Den ljusblå mitt i bild är gjord av Erik Höglund. Kanske är den menad som en vas, men när man ser dem nu används de oftast som en ljuslykta för värmeljus. Till höger om den en röd Refflaskål från Gullaskruf och framför den en ofärgad Pavane från Reijmyre med etiketten kvar.
    Koppen är från Rörstrand och kanske är den från 60-talet? Längst fram till höger en stengodsskål från Rörstrand - signerad GL (inte GN som betyder Gunnar Nylund).

Uppdatering! Stengodsskålen är gjord av Gertrud Lönegren. Hon jobbade på Rörstrand 1936-1941. Tack Ingrid för informationen!


Lägger till bilden på krukan från Bo Fajans som inte kom med först. Den har inget namn i botten som är ganska vanligt - bara ett nummer förutom Bo-symbolen: 046/9.
    Den är tolv cm hög och 14 cm i diameter upptill. Känns som 60-tal. Blir fin med ett svart fat till.
3 kommentarer:

Allt det gamla goda sa...

steningekrukorna var ju trevliga! vilka loppisar råkade ut för dig i helgen? ett antal loppisar råkade ut för oss! rapport kommer löpande, ett inlägg om dan.. :)

trillivippa sa...

Blir såklart mest nyfiken på den gröna krukan som inte kom med på bild. ;) En hel del fina fynd som vanligt. :)

form55 sa...

Adgg - På Lördagen tog jag: Holmens marknad, Backaloppisen, Bättre än nytt, Emmaus och Backa marknad. På Söndag: Holmens, Lucialoppisen och Stadsmissionen i Frölunda.

trillivippa - Har nu lagt till en bild på den krukan.