torsdag 29 december 2011

Årets sista loppisrundor

I mellandagarna har jag varit ledig och naturligtvis blev det en liten loppisrunda om dagen då. Några småfynd blev det allt också.
    En grå vas av PO Ström från Alsterfors glasbruk, och den är ovanlig i den färgen. De flesta ville nog ha de betydligt mer färgglada modellerna så dessa blev de inte så många sålda av. En Citykruka från UE hittade jag också, och den skall jag byta bort mot fler bestick som jag letar efter.
    Den lilla svarta vasen med färgprickar trodde jag var från Gefle när jag såg den på hyllan för 15 kr, men när jag vinklade den mot ljuset så såg jag att den är från Upsala-Ekeby. Serien heter Poäng och gjordes 1956-58 av Hjördis Oldfors.


Den lilla ljusstaken i metall kostade endast en femma och den köpte jag idag. Paro Design Denmark står det undertill. Vasen av mässing kommer från Ystad metall, och det orangea glasaskfatet är Erik Höglunds. Börjar få en rejäl hög av dessa nu så jag får väl göra ett speciellt inlägg om dem sedan. Den trekantiga plastskålen kommer från Fosfatbolaget - eller så är det bara reklam för detta.
    Den vänstra boken heter Svensk form och är tryckt 1961. Många fina saker i den och den blev dyrare än jag hade tänkt eftersom jag såg fel på priset. Men det fick den vara värd. Den högra boken är ameikansk och handlar om heminredning. Tryckt 1969 och innehåller en hel del gräsliga bilder, men ett tiotal snyggare avgjorde att den köptes ändå.

Gott Nytt År allihop! Fler fynd väntar efter årsskiftet.

13 kommentarer:

Gila sa...

Gott nytt år!

faaglarna sa...

Gott nytt. Har paketet kommit fram?

form55 sa...

Nej - inget paket än.

Maine sa...

Den grå vasen var supersnygg!

petrogylv sa...

Vågade du dig ut i dag i denna blåst?
Men en sann loppist skyr inga väder,eller hur?
Gott Nytt År på dig också!

form55 sa...

Det är klart att man gjorde en loppisrunda - det var öppet, jag var ledig och inte sjuk, och spårvagnarna fungerade...!

hanna karlzon sa...

Fina fynd!

Allt det gamla goda sa...

gillar den lilla mässingsvasen, snygg! och citykrukan. har en sån i köket med timjan i.
årets fynd kommer imorgon, så kika gärna in!

Maria sa...

Superfina fynd, att det var öppet idag? Jag tror minsann att jag får ta en sväng till gullbergsvass i morgon. Jag önskar dig ett riktigt gott nytt fyndår!

Ulrika på Leta Retro sa...

Citykrukan är jag avis på! Här är ett inlägg om Fosfatbolaget
http://letaretro.se/2011/09/02/snabbloppis/

Gott Nytt år!

Jenny Bäckström sa...

Jösses, blomkrukorna verkar bara trilla över dig just nu ;)

DeBeer sa...

God fortsättning på dig! Hoppas att nästkommande år blir minst lika bra som detta på loppisfronten! Du ligger på plus i årets bokföring så jag hoppas att jag snart hittar något riktigt fint åt dig!

Retrolux sa...

Hepp!
Poängvasen är jag intresserad av om du får för dig att byta bort den! Gav mamma tre delar av den i julklapp. Jag tror att din vas är den mindre som ännu inte finns med i "den nya samlingen".