tisdag 6 december 2011

Finskt glas

Sådant samlar jag inte på, men ändå har jag några pjäser hemma. För när man hittar den för några tior så får de följa med hem - man kan ha dem för byten eller kanske sälja dem med lite vinst.
    Längst till vänster en klassisk Marimekkoskål. Den mörkblåa knoppskålen är formgiven av Saara Hopea och heter Näppyläkulho. Den stora ofärgade skålen på fot heter Miranda av Heikki Orvola, och den gröna solflaskan har Helena Tynell gjort.
   

6 kommentarer:

Jenny Bäckström sa...

Jag är helt klart ett fan av Marimekkoskålen, även om jag numer är minst lika förtjust i pressglasskålarna från t.ex. Glimma.

LOPPISTAN sa...

Jag gillar verkligen knoppskålen. Skulle nog kunna tänka mig grön och blå men hittills har jag bara råkat på klarglas. Bra fyndat!

Lilladockan sa...

Nämen, en solflaska! Dem är ju jag, som du nog redan vet, ett stort fan av!

Retroprylar sa...

Fina skålar du har, själv försöker jag få en komplett uppsättning av Miranda, den är så fin. Än så länge har jag en stor och två små :) Om du ska sälja så är jag kanske intresserad av Marimekkoskålen till ett bra pris :)

Christiaan sa...

Älskar finskt, fast det vet du :)

Fina fynd.

trillivippa sa...

Snyggt, solflaskorna har blivit väldigt populära på Tradera har jag sett. Går för många hundralappar så där kan du nog tjäna in en del pengar till nya fynd. :)