torsdag 5 april 2012

Röd Eld

Blå Eld ser man ganska ofta på mässor och större loppisar. Servisen tillverkades under tjugo år (1951-1971) så många delar har producerats, även om de brukar kosta en del pga att de är populära.
    Röd Eld däremot ser man inte lika ofta. Delar i den färgen tillverkades bara i sju år (1958-1964), och blev väl inte lika populär som den blåa då. Men nu är de minst lika poulära och dyrare än de blå delarna.


Jag har bara fyra delar i rött, och skålen fick jag i ett paket i veckan. Frågan är hur mycket man skall satsa på denna serien? Jag har ju redan flera andra serviser som jag har satsat mer på!
    Så länge jag har lite plats kvar i skåpen och hittar delar till hyfsat pris kommer jag att köpa fler delar. Och helst röda då förstås. Många vet inte att det även finns gröna delar, men de är riktigt ovanliga.


Nu har jag i alla fall skålen i vitt, rött och blått. En grön hade inte suttit fel!

7 kommentarer:

DeBeer sa...

Jag gillar verkligen "Eld" i formgivninget men grejen är just det, att det är så många som gör det så det blir lixom lite tråkigt!

e-loppis@t-online.de sa...

...kan man samla pa för manga serviser?! Jag började samla pa Bla Eld för länge sedan medan priserna fortfarande var OK och när det fortfarande fanns fyndchanser. I rött har jag dock endast det största serveringsfatet och nagra fat till te- och kaffekoppar. De gröna är lite för bleka för att vara i min smak, men skulle de dyka upp sa...Lycka till!

Allt det gamla goda sa...

jag visste att det fanns grön blå eld också. visst är den lite militärgrön, murrig? kul att du menar att du bara har "några" blå eld i rött, jag har inte en endaste! är det något du ämnar att börja samla på?

Anonym sa...

Glöm inte bort att den finns i grått också. Jag har assietter i grått, rött, blått och vitt och det är faktiskt snyggt att kombinera dessa vid dukningen. Saknar dock något i grönt. Enligt Rörstrand själva finns det ingen dokumentation om dessa - såg jag på en internettråd någonstans -men de har den själva på muséet. Påskhälsningar från Lars

Agnieszka sa...

Glad påsk!

önskar herr och fru Ljunggren /Retroprylar

trillivippa sa...

Blå eld är så vacker i isn formgivning, älskar kannorna och marmeladburken (och är så glad att jag har den sistnämnda själv). Jag gillar ju blått så föredrar faktiskt den klassiska blå. Men den röda är såklart också väldigt trevlig.

Orangeriet sa...

Har inte sett skålen någongång varken i rött, grön, blå eller grå färg. Jättesnygga är de i rött iallafall! Hoppas påsken varit fin!